Benedikte Kiær borgmesterkandidat i Helsingør

Onsdag aften stod det klart, at det blev Benedikte Kiær, som skal være De Konservatives spidskandidat ved kommunalvalget i november 2013. Det skriver Helsingør Dagblad.

Foto: TV2/Lorry

Ved en ekstraordinær generalforsamling hasteindkaldt for at så hurtigt som muligt at stoppe den interne strid om at stå øverst på C-delen af stemmesedlen næste år valgte flertallet af de fremmødte medlemmer af partiets Helsingør-vælgerforening at pege på Kiær.

Generalforsamlingen i Helsingør Hallen endte med en klar sejr til Benedikte Kiær. Malene Carmel fik halvt så mange stemmer, mens Per Tærsbøl kun fik en håndfuld.

Valget stod mellem tidligere borgmester Per Tærsbøl, det erfarne byrådsmedlem Malene Carmel, ordfører for den konservative byrådsgruppe i årevis, og folketingsmedlemmet Kiær, der i 2010 som nyvalgt forlod Helsingør Byråd efter kun et par måneder, da daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen gjorde hende til socialminister.

42-årige Benedikte Kiær blev præsenteret i Helsingør Dagblad for et par måneder siden som vælgerforeningsbestyrelsens kandidat. Det harmede Malene Carmel, som dengang forklarede, at bestyrelsen indtil da havde givet hende løfte om posten som borgmesterkandidat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik