Benamputeret sat på standby i systemet

 Selv om det næsten er et år siden, at Marianne Palm fik amputeret sit ben efter en alvorlig ulykke, har det indtil videre ikke været muligt for Roskilde Kommune at bevilge støtte, så hun kan indrette sin bil og køre på arbejde i København. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Da Marianne Palm fik afslag på sin første ansøgning i august sidste år, var beskeden, at læger og genoptrænere endnu ikke kunne kategorisere hendes tilstand som stationær. Det betyder, at hendes gangfunktion skal være trænet til det maksimale niveau, men Marianne Palm ryster på hovedet af, at reglerne afholder hende fra at arbejde, mens hun venter på afklaring.

- Jeg har været selvstændig i 30 år og har altid været arbejdsnarkoman. Mit job er en måde for mig at blive rask på, men det prøver de at holde mig fra. Roskilde Kommune vil ikke anerkende, at jeg er handicappet nok til at få en handicapbil eller få støtte til at indrette min bil, så jeg kan køre i den med et amputeret ben. De har givet mig beskeden, at det jo godt kan være, at jeg en dag kan tage bus og tog på arbejde, siger Marianne Palm til DAGBLADET Roskilde.

For at undgå at hendes firma gik nedenom og hjem, valgte hun sidste år selv at bruge 340.000 kroner af sin erstatning fra ulykken på en ny bil. Hun har nu opgivet helt at søge om en invalidebil, og hun er forundret over, at kommunen i det mindste ikke kunne imødekomme den seneste ansøgning om hjælpemidler til at indrette bilen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere