Behovet for julehjælp slår alle rekorder

Røde Kors har på bare seks år oplevet en stigning i antallet af julehjælp-ansøgere, der svarer til 525 procent.

Foto: Lorry

10.000. Så mange familier modtager i år julehjælp fra Røde Kors. Det er en stigning, som svarer til 525 procent. Og stigningen er sket inden for de sidste seks år. 

Vi hører fra vores frivillige, at det forældrene frygter mest er at skuffe deres børn.

Troels Østergaard, konsulent ved Røde Kors

Når der ikke er råd til julemad og gaver, går det særligt ud over børnene. 

- Vi hører fra vores frivillige, at det forældrene frygter mest er at skuffe deres børn. Børnene vil jo gerne have nogle oplevelser, som ligner dem, klassekammerater får. De ved, at de skal sidde i klassen og fortælle om deres jul, når skolen starter igen. De er bekymrede for, at de ikke har noget at fortælle, og det betyder, at de i julemåneden har ondt i maven og føler sig udenfor. 

Det fortæller Troels Østergaard, konsulent ved Røde Kors, i en pressemeddelelse. 

Læs også Mødrehjælpen: Risikerer at skuffe 270 børn

Tallet er bare siden 2015 steget med 2.700 familier, hvilket ifølge Klaus Nørlem, der er generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, formentlig skyldes det nye kontanthjælpsloft. 

Loading...

Loading...

- Umiddelbart kan vi på nuværende tidspunkt se, at 43.500 børn er påvirket af reformerne og lever i familier, der er blevet ekstra økonomisk udfordret.

Allerede den 1. november, hvor det blev muligt at søge julehjælp i år, har han været bekymret for, om man ville se stigninger ud over det, der har været tidligere. Det viste sig at blive en realitet allerede en uge før der lukkes ned for ansøgninger. 

Læs også Efter kontanthjælpsloft: Frygter julehjælp ikke slår til

Hele 13% af danskerne kender nogen, der ikke har råd til at holde jul. Alt efter hvor man får julehjælp fra, vil det være på forskellige måder.
Hos Røde Kors får man typisk et gavekort til et supermarked på 800 kroner, eller en færdigpakket kurv. Hos Dansk Folkehjælp består julehjælpen af en pakke til en værdi af 1500 kroner, hvori der er madvarer for 500 kroner og derudover et par gavekort til julegaver. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik