Barsk jul for langtidsledige

Ingen eller mindre gaver til børn og børnebørn. Drop medicin, tandlæge og glem alt om at have penge til uforudsete udgifter.

Det er virkeligheden for dem, der falder ud af dagpengesystemet, viser en ny undersøgelse, som firmaet Telemark har gennemført blandt langtidsledige medlemmer af fagforbundet FOA.

Undersøgelsen blev lavet blandt 100 udfaldne FOA-medlemmer sidste år og i år har 90 af deltagerne svaret på spørgsmål igen. Tæt på halvdelen har fundet arbejde - især kortvarige vikarstillinger - men for dem, der stadig står helt uden for arbejdsmarkedet, er det kun gået én vej: Nedad. Det skriver Avisen.dk.

Blandt de langtidsledige svarer mange, at de har sparet på medicin, tandlæge og lignende. Ligeledes svarer en stor del, at de ikke kan klare en uforudset udgift på over 1.000 kroner.

Og der må spares når du falder uden for dagpengesystemet, vidner svarene i undersøgelsen om. Nogle har solgt deres hund, deres hus eller dropper fritidsaktiviteter. Andre må spare på gaver eller medicin til deres børn eller har måttet sælge deres sofa. Det vidner om et samfund, hvor sikkerhedsnettet er blevet for dårligt, mener Dennis Kristensen.

- Vores velfærdssystem består i, at vi giver lige muligheder og spænder et sikkerhedsnet ud, som fanger os, når tilværelsen slår knuder. Men maskerne er blevet for store, siger han.

Trods et nyt dagpengesystem, frygter han, at mange fortsat vil ende med at falde ud af systemet.

- Vi har forbedret dagpengesystemet og gjort problemet med de udfaldne mindre. Men det er ikke løst. Og undersøgelsen viser, hvad det her betyder for helt almindelige familier, som pludselig står i en situation, hvor de ikke har nogen forsørgelse, siger Dennis Kristensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere