Banedanmark: S-togene kører normalt igen tirsdag

Efter flere forsinkelser kører S-togene tirsdag efter den almindelige køreplan, oplyser Banedanmark.

Foto: TV2/Lorry

S-togenes hårdt prøvede passagerer i Storkøbenhavn kan tirsdag regne med, at togene kører efter den almindelige køreplan.

Det oplyser direktør Søren Boysen fra Teknisk Drift i Banedanmark.

- Fra tirsdag kører vi efter den almindelige køreplan, så vi er tilbage til normal drift, siger Søren Boysen.

Så mærker passagererne ikke, om S-tog afvikles på Banedanmarks hoved- eller backup system. Siden fredag har Banedanmark kørt S-tog på hovedsystemet uden problemer. De seneste to dage er backup systemet blevet opgraderet og tjekket, forklarer han.

- I weekenden har vi indkredset fejl, udskiftet hardware og stress-testet systemet. Måske har vi lokaliseret fejlen, siger Søren Boysen.

Ekstra personale indsat tirsdag for at varetage information

Passagererne vil måske mærke det, når Banedanmark afvikler trafikken på sit backup system, og der opstår uorden i trafikken, hvis en køreledning rives ned, påpeger han.

- Så er det lidt vanskeligt at give den aktuelle trafikinformation, og det vil tage lidt længere tid at genoprette trafikken, siger Søren Boysen.

Banedanmark indsætter tirsdag ekstra personale til at varetage trafikinformationen. Det skal begrænse gener for passagererne mest muligt, siger Søren Boysen.

- Vi ved, at vi trækker på passagerernes tålmodighed, og vi og vores tekniske underleverandør arbejder fortsat i døgndrift på at finde årsagen til, at et ellers velfungerende system har fejlet, siger direktør Søren Boysen fra Banedanmark.

Mandag kører S-togene efter en ændret plan som følge af sidste uges fejl på signalsystemet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik