Bagerkæde solgt for kæmpebeløb

De to stiftere og FSN Capital sælger deres andel af bagerkæden lagkagehuset til kapitalfonden Nordic Capital for ukendt beløb.

Lagkagehuset får nye ejere, skriver kapitalfonden Nordic Capital i en pressemeddelelse. Fonden har købt sig til majoriteten i ejerkredsen, oplyser den i pressemeddelelsen.

Det skriver Ritzau.

Ifølge pressemeddelelsen har kapitalfonden købt FSN Capitals andel af ejerskabet i bagerkæden. Samtidig har kapitalfonden købt de to stifteres, Ole Kristoffersens og Steen Skallebæks, aktier i selskabet. 

Ukendt beløb

Umiddelbart bliver den største ændring ikke synlig for danske forbrugere.

- Efter en årrække med markant vækst på det danske marked og en nylig lancering i London står Lagkagehuset nu foran en videre internationalisering, skriver kapitalfonden.

Den administrerende direktør, Jesper Friis, skriver, at han glæder sig til, at kæden kan føres "videre ud i verden".

Handlen er afhængig af relevante myndigheders godkendelse. I pressemeddelelsen står der, at parterne ikke ønsker at oplyse prisen.

Avisen Børsen skriver, at prisen er på over en milliard kroner, men det har ingen af partnerne ønsket at kommentere over for avisen. 

FSN Capitals har hidtil ejet omkring 70 procent af Lagkagehuset. Knap 30 procent har været i hænderne på de to stiftere.

Ledelsen i selskabet har stadig en mindre andel af aktierne i deres besiddelse.

Lagkagehuset har 1.800 ansatte og 65 butikker i Danmark samt to butikker i den britiske hovedstad, London. Sidste år røg 665 millioner kroner gennem butikkerne i omsætning.

Kæden har været til salg siden sidste år. Her lød salgskiltet på omkring en milliard ifølge Berlingske Business og Børsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere