Bæltekøretøjer hjælper ambulancer i sneen

I Køge og Roskilde er forsvarets bæltekøretøjer kørt i stilling for at hjælpe ambulancerne. Lørdagens snevejr rammer især hårdt på Midtsjælland. Flere steder har ambulancerne svært ved at komme frem, og politiet har derfor aktiveret vinterberedskabet.      

Arkivfoto Foto: Lorry

 - Vi har indsat bæltekøretøjer og firehjulstrækkere til at assistere ambulancerne i flere kommuner, fortæller politiets vagtchef John Jensen.Det er særligt i Roskilde og Køge Kommuner, det ser slemt ud. Her er både bæltekøretøjerne og firehjulstrækkerne blevet kørt i stilling. I Greve Kommune er der indtil videre kun indsat firehjulstrækkere.

- Hvis folk skal ud at køre, så må de regne med meget lang transporttid, og de skal huske varmt tøj, huer og vanter, lyder det fra Indtil videre har det kraftige snevejr og de glatte veje, som det nu medfører, ikke været skyld i nogen ulykker i det midtsjællandske.

- Der har heldigvis ikke været ret meget trafik på vejene, fortælle vagtchef John Jensen og tilføjer, at der endnu ikke er nogen veje, der er lukket.

 - Men hvis det fortsætter sådan her resten af dagen, så bliver det rigtig slem, siger han.

Det glatte føre har dog allerede kostet et liv lørdag. Det skete i Låsby mellem Århus og Silkeborg. Her mistede en 69-årig kvinde herredømmet over sin bil og blev ramt af en modkørende. Hun mistede livet.

Det er ikke kun snevejrets skyld, at vejene bliver svære at køre på. Blæsten er også en skurk. Den får nemlig sneen til at fyge, fortæller Majbrit Strojek, der er vagtchef i Vejdirektoratet.

- Folk kører fast i sneen, og det sker typisk på mindre veje, hvor bilister mærker mest til snefygningen. Sjælland og Nordjylland er hårdest ramt af sneglatte veje, siger hun.

- Vi opfordrer folk til at afsætte ekstra god tid, når de kører ud, siger Majbrit Strojek.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik