Avis afslører: Kontraktvilkår hos Ryanair

Vikarfirma forsøgte på vegne af flyselskabet at skaffe kabinepersonale til en timeløn på 125 kroner. Det afslører en kontrakt Avisen.dk har fået adgang til.

Ryanair bruger ofte vikarfirmaet Crewlink, når der skal skaffes stewardesser. Det gjorde sig også gældende, da der i februar skulle skaffes kabinepersonale til København.

Kommende ansatte i Crewlink skulle ifølge kontrakten blandt andet arbejde for en løn på 125 kroner i timen og acceptere, at der ikke blev udbetalt løn under sygdom.

Ingen endte dog med at underskrive en ansættelseskontrakt.

Kabinepersonalet skulle desuden være parat til at arbejde på alle tider af døgnet, betale 225 kroner hver måned for leje af uniform og være parat til at blive forflyttet til en af Ryanairs andre lufthavne i Europa.

Næstformanden for Flyvebranchens Personale Union, Anders Mark Jensen, har sjældent set dårligere betingelser.

- Hvis Crewlink lader folk arbejde for Ryanair under de i kontrakten beskrevne forhold, så har vi virkelig fået social dumping i Københavns Lufthavn, så det gør noget. Det er noget af det værste, jeg nogensinde har set i denne her branche, siger han til Avisen.dk.

Kontrakten fra Crewlink er kommet frem i forbindelse med den sag, der for tiden kører i Arbejdsretten mellem LO-fagbevægelsen og Ryanair.

Ifølge dokumenter i sagen mener Ryanairs danske advokatfirma, Lund Elmer Sandager, at kontrakten med Crewlink er ligegyldig. Blandt andet fordi der ifølge firmaet slet ikke er nogen Crewlink-ansatte, der arbejder for Ryanair med base i København.

Ifølge Avisen.dk's oplysninger fik 12 ansatte i Crewlink i vinter tilbudt at arbejde i København under de forhold, kontrakten beskriver. Men ingen var interesseret i det.

På den baggrund valgte Ryanair angiveligt at få egne ansatte i København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere