Askerød tilbage på ghettolisten

Selvom der sammenlagt er færre ghettoområder, så er der kommet tre nye til. Den ene er Stærevej i København. Den anden er Askerød i Greve Kommune, der før har været på listen.

Askerød i Greve blev i 2011 taget af ghettolisten. Nu er bebyggelsen i Greve Kommune tilbage på ghettolisten, og det ærgrer direktøren for det selskab, der administrerer Askerød.

- Det er ærgerligt, at Askerød igen er blandt de særligt udsatte boligområder, for der foregår faktisk et meget positivt arbejde med at skabe et godt boligområde, siger Ulrik Brock Hoffmeyer, der er direktør i BO-VEST.

Han mener ikke listen giver et retvisende billede.

- Som tallene viser, er der tale om meget små marginaler, der afgør, at Askerød er på listen igen. Det gør listen vanskelig at arbejde med, for der foregår en række udviklende projekter i Askerød, der giver et helt andet og mere nuanceret billede af området, siger Ulrik Brock Hoffmeyer.

I Københavns Kommune er fire områder taget af ghettolisten. Til gengæld er kvarteret omkring Stærevej kommet på som en af de tre nye på listen.

- Man skal glæde sig over de fire, der er kommet af, for det er trist for de mennesker, der bor i et område, der bærer et stempel inde på Christiansborg og i regeringskontorerne, som værende en ghetto, siger Københavns overborgmester Frank Jensen til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere