Antallet af konkurser stiger i Hovedstadsområdet

Antallet af konkurser i Hovedstadsområdet i år er steget i forhold til samme periode sidste år. Også selvom mængden er faldet på landsplan.

Foto: Lorry / Arkiv

Mens resten af landet oplever færre konkurser, så går det lige nu den forkerte vej i Hovedstadsområdet. Her bukker et stigende antal virksomheder nemlig under. Alene i august har 152 virksomheder måtte dreje nøglen om. Det viser de nyeste tal fra analysevirksomheden Experian. 

Selvom en del af forklaringen på de mange konkurser er den skarpe konkurrence, fordi der også bliver oprettet flere virksomheder særligt i København, så er Hovedstaden også hårdest ramt relativt set.

Det er ikke nyt, at Hovedstaden ligger relativt højt.

Jonas Spendrup Meyer, økonom i Dansk Erhverv

- Det er ikke nyt, at Hovedstaden ligger relativt højt. Det skyldes blandt andet, at der oprettes relativt flere nye virksomheder hvert år i Hovedstaden sammenlignet med resten af landet. Så konkurrencen i Hovedstaden er generelt skarp, og når der er flere om buddet, er der også flere, der må bøje sig, siger Jonas Spendrup Meyer, der er økonom i Dansk Erhverv.

Læs også Dansk erhverv kommer med nødråb mod butikshærgen

Ikke nødvendigvis en dårlig ting

Med 0,56 konkurser per tusind aktive virksomheder er Hovedstadsområdet den region, hvor flest virksomheder må lukke. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting, at en virksomhed går konkurs. 

I følge Dansk Erhverv er konkurser nemlig blevet en integreret del af markedsøkonomien, hvor mindre effektive virksomheder vil bukke under i konkurrencen med de mere effektive virksomheder.

- Selvom den enkelte konkurs er en ulykkelig historie, er fremkomsten af mere effektive virksomheder på bekostning af mindre effektive i sidste ende med til at gøre os rigere som samfund, siger Jonas Spendrup Meyer.

Læs også Butiksindehavere i Carlsberg Byen: Vi går fallit på stribe

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik