Antallet af konkurser stiger i Hovedstadsområdet

Antallet af konkurser i Hovedstadsområdet i år er steget i forhold til samme periode sidste år. Også selvom mængden er faldet på landsplan.

Mens resten af landet oplever færre konkurser, så går det lige nu den forkerte vej i Hovedstadsområdet. Her bukker et stigende antal virksomheder nemlig under. Alene i august har 152 virksomheder måtte dreje nøglen om. Det viser de nyeste tal fra analysevirksomheden Experian. 

Selvom en del af forklaringen på de mange konkurser er den skarpe konkurrence, fordi der også bliver oprettet flere virksomheder særligt i København, så er Hovedstaden også hårdest ramt relativt set.

quote Det er ikke nyt, at Hovedstaden ligger relativt højt.

Jonas Spendrup Meyer, økonom i Dansk Erhverv

- Det er ikke nyt, at Hovedstaden ligger relativt højt. Det skyldes blandt andet, at der oprettes relativt flere nye virksomheder hvert år i Hovedstaden sammenlignet med resten af landet. Så konkurrencen i Hovedstaden er generelt skarp, og når der er flere om buddet, er der også flere, der må bøje sig, siger Jonas Spendrup Meyer, der er økonom i Dansk Erhverv.

Ikke nødvendigvis en dårlig ting

Med 0,56 konkurser per tusind aktive virksomheder er Hovedstadsområdet den region, hvor flest virksomheder må lukke. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting, at en virksomhed går konkurs. 

I følge Dansk Erhverv er konkurser nemlig blevet en integreret del af markedsøkonomien, hvor mindre effektive virksomheder vil bukke under i konkurrencen med de mere effektive virksomheder.

- Selvom den enkelte konkurs er en ulykkelig historie, er fremkomsten af mere effektive virksomheder på bekostning af mindre effektive i sidste ende med til at gøre os rigere som samfund, siger Jonas Spendrup Meyer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

wolt

Er sultne efter bedre løn: Fredag aften strejker Wolt-bude i København

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Bageri

Klamme fund i bagerier udløser politianmeldelse og bøder

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere