Antallet af drukneulykker falder i hovedstadsområdet

Mængden af drukneulykker i hovedstadsområdet daler. Det viser de nyeste tal fra TrygFondens druknestatistik.

Antallet af danskere der dør i en drukneulykke falder. Foto: Bardur Eklund / Scanpix

En ny opgørelse fra TrygFondens druknestatistik viser, at antallet af fatale drukneulykker i hovedstadsområdet er faldet. I 2007 var der 14 fatale ulykker, mens der var ni ulykker i 2015, som er det senest opgjorte år.

Af de ni ulykker, der sidste år endte med dødsfald i hovedstadsområdet, var der flest i København. Her var der tre fatale drukneulykker. På landsplan er antallet af fatale ulykker 34, som er det laveste, der er blevet målt, siden man officielt begyndte at registrere antallet i 1970.

- Vi så jo helst at ingen drukner, men vi tillader os også at glæde os over, at tallet falder. Vi arbejder stenhårdt på, at så få skal drukne i Danmark som overhovedet muligt, siger René Højer, programchef i TrygFonden, til TV 2 Lorry.

Læs også Farligt: Badegæster overser hestehuller

Fortsat nødvendigt med forebyggelse

Ulykkessted og antal ulykker i 2015: Gentofte (1), København (3), Tårnby (2), Hillerød (1), Halsnæs (1), Greve (1) Foto: Grafik: Mia cassens

Drukneulykkerne sker oftest når danskerne bevæger sig på havnen. Det skyldes ifølge TrygFonden, at mange falder i vandet på vej hjem fra en fest med alkohol i blodet. Faktisk er alkohol involveret i 60% af drukneulykker.

- Det, der er med ulykker på havne, er, at de typisk sker, når det er mørkt, og folk er alene. Og alkohol har den klart største indflydelse, siger René Højer til TV 2 Lorry.

For at forebygge henvender TrygFonden sig sammen med Søsportens Sikkerhedsråd til sejlere og fritidsfiskere med oplysende indsatser. Derudover sættes der redningskranse og oplyste redningsstiger op på havnene.

Selvom antallet er rekordlavt, så er der stadigvæk behov for at skærpe sikkerheden ved og på vandet. Mange af ulykkerne kan nemlig forebygges. Både gennem adfærdsændringer og ved etablering af forskellige sikkerhedsforanstaltninger.

- Vi vil fortsat arbejde for, at så få drukner som overhovedet muligt. Vi vil fortsætte vores indsats og vi vil gøre, hvad vi kan for at blive klogere på ulykkerne, for at kunne målrette indsatsen, siger René Højer.

Læs også Hop i havnen og lær at svømme – ganske gratis

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik