Antallet af brande eksploderer nytårsaften

Der er gang i raketterne nytårsaften. Men også antallet af brande er på himmelflugt den 31. december og 1. januar.

December er højsæson for brande med massevis af stearinlys og gran.

Men særligt én dag er der særligt mange brande - nytårsaften.

Det viser nye opgørelser fra forsikringsselskab Tryg, der har sammenlignet statistikker for anmeldelser af brandskader på privatboligers bygning og indbo i december og januar gennem de seneste fem år.

Opgørelserne viser, at der er over 14 gange flere brandskader på bygning og indbo den 31. december og 1. januar, end der ellers er på en gennemsnitsdag i december og januar.

- I langt de fleste tilfælde er der heldigvis tale om mindre brande, der ikke forvolder stor skade på hverken mennesker eller materiel. Det drejer sig primært om sprængte postkasser eller vildfarne raketter, som har brændt hul i plastictaget på carporte og udhuse, siger forebyggelseschef i Tryg, Charlotte Nolsøe Gøttler i en pressemeddelelse.

Nytårsaften er der desuden en del brandskader som følge af bordbomber og stearinlys, der har antændt dug, bordpynt og lignende.

Og det er især denne brandfare, man skal være opmærksom på nytårsaften.

- Særligt den type brand er et problem, fordi den hurtigt kan udvikle sig og øger risikoen for større brande markant, siger Charlotte Nolsøe.

Trygs nytårs-råd:

1. Tjek, at boligens røgalarmer virker og hav brandslukningsudstyr klar i tilfælde af uheld. Du kan for eksempel fylde vand på en kande eller købe en 112 brandslukker - en handy spray, som er nem at betjene.

2. Hold hele tiden øje med stearinlys og bordbomber - og sørg for, at de står placeret på en måde, så ild og gnister derfra ikke kan komme i kontakt med brandbart materiale såsom bordpynt og servietter m.m.

3. Dæk ikke lamper, elektriske apparater og lignende til med nytårspynt.

4. Afmonter din postkasse, så den ikke bliver sprængt i stykker! Du kan også stille en aflang bakke eller kageform med vand nede på bunden af postkassen.

5. Har du brevsprække eller kattelem, så bloker den ved for eksempel at sætte noget i spænd på bagsiden, så det ikke er muligt at smide fyrværkeri ind i boligen.

6. Kør bilen ind i garagen eller carporten for at beskytte den mod hærværk og fyrværkeri.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere