Ansatte om besparelser på hospitaler: Der kommer fyringer

De store hospitaler skal spare 400 mio. kr. Det betyder fyringer og ringere service, forudser personale og politikere i en rundspørge i hovedstadsområdet.

02:05

Hospitalerne i hovedstadsområdet går hårde sparetider i møde.

Der bliver færre læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale til at behandle, passe patienterne på hospitalerne i hovedstadsområdet.

Sådan svarer personale og politikere i den rundspørge, som Berlingske har foretaget på fem af de store hospitaler i hovedstadsområdet.

 - Der er udsigt til en massiv fyringsrunde. Det bliver voldsomt, og det vil føre til serviceforringelser. Patienterne vil opleve, at der vil være færre til at tage sig af dem, og medarbejderne vil få et ringere arbejdsmiljø, siger formanden for sygeplejerskerne i Region Hovedstaden, Vibeke Westh, til Berlingske.

Hun kan ikke se, hvor hospitalerne skal finde de mange millioner

 - Det er fuldstændig forfærdeligt. Det er meget meget svært at se, hvor man skal hente besparelserne henne, uden det betyder massive forringelser både for de patienter, vi har med at gøre, men sandelig også for de medarbejdere, der hver dag prøver at gøre deres yderste for at levere til borgerne i hovedstadsområdet, siger hun til TV 2 Lorry.

Besparelser for i alt 400 mio. kr. er resultatet af en relativt skrabet økonomiaftale, som Danske Regioner og regeringen indgik i juni.

Økonomiaftalen har fået Region Hovedstaden til at bede sine hospitaler om at komme med forslag til besparelser for omkring 300 mio. kr. 

Oveni de 300 millioner skal lægges yderligere 100 mio. kr. som er de sædvanlige effektiviseringskrav plus de lokale budgetudfordringer.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik