Ansat i Region H politianmeldt for økonomisk bedrageri

En sag om muligt bedrageri med skattekroner ser ud til at være under opsejling i Region Hovedstaden. Det drejer sig om overførsel af 600.000 kroner til private konti.

Region Hovedstaden har politianmeldt en af dens ansatte efter mistanke om økonomisk bedrageri med skatteydernes penge. Det skriver BT.

"Uregelmæssige" overførsler

Den konkrete mistanke går på, at den nu politianmeldte person over en periode har overført 600.000 kr. til private konti i forbindelse med betaling af regionens leverandører.

Det fremgår af en orientering, som BT er bekendt med indholdet af, som blev sendt til politikerne i Regionsrådet i Region Hovedstaden den 8. juni.

Region Hovedstaden bekræfter i dag overfor BT, at sagen er anmeldt til politiet.

Ifølge orienteringen blev "uregelmæssige" overførsler opdaget i forbindelse med regionens kontrol af udbetalinger. Kort efter blev den ansattes adgang til økonomisystemet og regionens bankkonti blokeret.

Region vil ikke oplyse yderligere 

Sammen med Center for HR i Region Hovedstaden er der blevet afholdt et møde med den nu politianmeldte medarbejder, og der er taget "de personalemæssige konsekvenser", fremgår det også af orienteringen.

BT har blandt andet spurgt Region Hovedstaden, hvordan en ansat kan få lov at overføre en halv million kroner af regionens penge til private konti? Regionen ønsker dog ikke at oplyse yderligere, mens sagen bliver undersøgt af politiet.

- Region Hovedstaden har anmeldt forholdet til politiet, og regionen finder ikke på nuværende tidspunkt at kunne besvare de fremsendte spørgsmål, som alle skønnes at relatere sig til den konkrete sag, skriver regionen i en mail til BT.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere