Analyse: Ny boligskat kommer kun hovedstaden til gavn

Regeringens forslag til en ny boligskat gavner ikke resten af Danmark, viser nye tal. Konservative kalder modellen ”rimelig”.

Det er på Frederiksberg, i Gentofte, Lyngby-Taarbæk og andre steder i Region Hovedstaden, man får gavn af regeringens forslag til et nyt boligskattesystem. Det viser en analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har foretaget, og som omtales i Berlingske fredag.

Fastfrysningen af grundskylden frem til 2021, en flad ejendomsværdiskat og et sænket rentefradrag er elementerne i regeringens udspil – som vil give en gevinst i 21 ud af landets 98 kommuner.

Alle de 21 er beliggende i hovedstadsområdet, mens boligejere i resten af landet taber.  Det skyldes, at gevinsten fra fastfrysningen af grundskylden er størst i hovedstadsområdet, hvor grundskylden er høj, og at det primært er omkring hovedstaden, der er en gevinst ved en flad ejendomsværdiskat for de allerdyreste boliger.  

Gentofte vinder mest

Det er klart, at de nye tiltag i regeringens plan samlet vil give den største gevinst til boligejere i kommuner som Gentofte og Lyngby-Taarbæk. I de største villaer langs Strandvejen og på Frederiksberg vil det virkelig blive noget, der batter, siger Curt Liliegren, der er direktør i Boligejernes Videnscenter, til Berlingske.

Allerbedst ser det ud for boligejerne i Gentofte, der med regeringens model vil få 4.760 kroner ekstra, mens boligejerne i Struer står til at tabe 2.000 kroner.

quote Vi har nogle af verdens højeste boligskatter, og det er ikke rimeligt, at vi skal have ekstremt høje skatter på indkomster, og oven i det skal lade vores i forvejen meget høje boligskatter stige eksplosivt de kommende år

Rasmus Jarlov, Kons., finansordfører

Konservative: Det er retfærdigt

Den konservative finansordfører, Rasmus Jarlov, siger til Berlingske, at fordelingen er helt rimelig, fordi den sikrer, at folk med ”helt almindelige indkomster også kan blive boende i hovedstadsområdet”.

- Det er retfærdigt, fordi skatterne i Danmark er høje nok i forvejen. Vi har nogle af verdens højeste boligskatter, og det er ikke rimeligt, at vi skal have ekstremt høje skatter på indkomster, og oven i det skal lade vores i forvejen meget høje boligskatter stige eksplosivt de kommende år, siger han.

Top-10: Disse kommuner får mest ud af regeringens boligskat

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere