Ambulancer til tiden - når det er akut

Ambulancerne i Region Hovedstaden har de seneste par år haft alt for travlt. Nu kommer ambulancen i akutte tilfælde indenfor de 13 minutter, den skal. Men der er plads til forbedring.

Foto: TV 2 Lorry

Borgerne skal ikke længere vente så længe på en ambulance, når de ringer efter hjælp. Det viser nye tal fra regionen.

I 2015 var 90 procent af de akutte ambulancekørsler fremme inden for 13 minutter. Det er regionens servicemål, skriver DR P4 København.

Det er ekstra beredskab og et langt større fokus, siger Jan Nørtved, enhedschef ved vagtcentralen om forbedringen.

- Vi fik tildelt tre 12-timers beredskaber ekstra af Regionsrådet og det er klart, at det hjælper. Men ellers er det mere et spørgsmål om den målrettede indsats, der gøres for at benytte ambulance-tiden rationelt, siger han til DR P4 København.

Direktør i foreningen Danske Patienter, Morten Freil, er glad:

- Det er jo hele forudsætningen for de nye sygehusstrukturer, vi ser med færre og større akutsygehuse og længere afstande for patienterne. Så er hele forudsætningen, at man også har et effektivt akutberedskab og korte responstider, siger han.

Selvom ventetiden er blevet bedre på den akutte kørsel, er der stadig ventetid på de ikke livstruende kørsler. Her overskrider ventetiderne stadig regionens egne servicemål på 25 minutter.

Det kan der rettes op på, mener Morten Freil.

- Det er godt, at man prioriterer a-kørsler og overholder servicemålene, men det er ikke godt, at man stadig ikke overholder dem ved b-kørsler. Det er jo også vigtigt for patienterne, og det kan skabe utryghed med lange responstider, siger han til DR P4 København.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik