Ambulancefolk skal trænes til at rykke ind i farlige situationer

Region Hovedstaden overvejer at uddanne paramedicinere til at kunne rykke ind i farlige områder.

Det skal være slut med at ambulancepersonale venter unødigt på, at politiet har sikret et område. Det mener Freddy Lippert, der er direktør for akutberedskabet i hovedstadsområdet. 

- Vi har desværre ofte den situation med skudepisoder i København, hvor ambulancerne har holdt og ventet på, at de kunne rykke ind til de sårede - eller på, at politiet bringer de sårede ud, siger Freddy Lippert til Politiken. 

Derfor overvejer Region Hovedstadens Akutberedskab at lade paramedicinere træne med for eksempel politiets indsatsstyrker, så redningsmandskabet kan følge med ind i områder, der endnu ikke er sikrede mod yderligere angreb eller skyderier. 

Redderne er udsatte

Ifølge Freddy Lippert er redningsfolkene langt mere udsat i dag end tidligere. 

- Vi kan se, at for få år siden gik ingen direkte efter redningsfolk. Det gør de nu, siger Freddy Lippert til Politiken. 

Ved massakren på spillestedet Bataclan i november 2015 sås det blandt andet, hvordan ambulancerne var hurtigt fremme, men nødt til at bakke væk, da de selv var i fare. 

Det samme skete i den britiske hovedstad lørdag, hvor redningsmandskab hurtigt var fremme ved London Bridge, men hvor ingen på det tidspunkt vidste, om gerningsmændene ville vende tilbage, hvor mange de var, samt om der var bomber i området. 

Set på det i USA

Region Hovedstaden har allerede haft personale til at se på, hvordan indsatsen fungerer i USA. 

I flere år har man nemlig haft reddere, der er særligt uddannede i at yde hjælp i situationer, hvor en eller flere bevæbnede gerningsmænd fortsat er på fri fod. Det blev blandt andet brugt i en aktion efter terrorangrebet i San Bernardino i Californien i december 2015, hvor et islamistisk par dræbte 14 mennesker.

Men der er flere ting, som skal falde på plads før vi kan komme til at se lignende i Danmark. Blandt andet skal det aftales og godkendes med de enkelte politikredse. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere