Akutberedskab advarer: Fyrværkeri sprængte i hænderne på folk under oprydning

Lad være med at røre fyrværkeriet med fingrene, hvis man er i tvivl om, hvorvidt det har været affyret, lyder advarslen.

Region Hovedstadens Akutberedskab har behandlet fem personer fra forskellige hændelser, hvor uaffyret fyrværkeri spængte i hænderne på dem i forbindelse med oprydning fra nytårsfestlighederne.

Mens to børn og en voksen person kom til skade nytårsdag i to forskellige hændelser, hvor de samlede fyrværkeri op, har Region Hovedstadens Akutberedskab foreløbigt taget imod to patienter torsdag, der er kommet til skade under oprydning af nytårskrudt.

Det oplyser akutberedskabet til TV 2 Lorry.

De to personer, der kom til skade torsdag, er begge indlagt på hospitalet. For begge personer gælder det, at uaffyret fyrværkeri sprængte i hånden på dem. I det ene tilfælde er der tale om et kanonslag, i det andet tilfælde en såkaldt krysantemumbombe.

Presseafdelingen i Region Hovedstaden kan ikke oplyse yderligere om tilstanden på patienterne, der begge er voksne personer.

Når fyrværkeriet skal fjernes

51-årig fik forbrændt hånden

I går, onsdag, kom en anden person også til skade i forbindelse med oprydning af fyrværkeri.

Her blev en 51-årig mand fra Ølstykke forbrændt på den ene hånd. Efter oprydning havde manden samlet fyrværkeriet i en pose og sat posen op ad en husmur på Helgesvej. Da der pludselig gik ild i posen, ville den 51-årige flytte den og blev derved lettere forbrændt på den ene hånd.

Det fremgår af Nordsjællands Politis døgnrapport.

Hændelserne til trods, lader det dog til, at indbyggerne i Region Hovedstaden er blevet bedre til at udvise agtpågivenhed i forbindelse med nytårsfejringen.

For Region Hovedstadens Akutberedskab bød nytårsdøgnet på halvt så mange fyrværkerirelaterede udrykninger i forhold til sidste år.

Således modtog man 497 sundhedsfaglige 1-1-2 opkald og foretog 364 ambulanceudrykninger, heraf ti relateret til fyrværkeri.

Politi advarer om uaffyret fyrværkeri

På Fyn er tre drenge også kommet til skade, da de torsdag rørte ved en uaffyret raket – formentlig en kugleraket – der eksploderede og forvoldte alvorlig skade på den ene drengs øje, mens de to andre kom lettere til skade.

Det har fået Fyns Politi til at udsende en pressemeddelelse, hvor de advarer om uaffyret fyrværkeri.

Politiet opfordrer forældre til at tale med sine børn og advare mod at samle fyrværkeri op.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20190304-100858-7-1920x1279we

Politi beder offentligheden om hjælp i søgning efter 43-årig: ”Vi har ikke flere steder at lede”

politibetjent færdselsbetjent

Kaos i corona-kryds - ni bilister sigtet på halvanden time

20190304-100858-7-1920x1279we

Efterlysningen afblæst: Kirsten fundet i god behold

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere