Afbrændingsforbud breder sig til hovedstaden

København udsteder nu også afbrændingsforbud på grund af tørt vejr. Juli kan blive den tørreste nogensinde.

Arkivfoto

Høj sol og dejlig varme har de seneste dage forvandlet hovedstadens grønne oaser til knastørre krudttønder.

Derfor følger Københavns Kommune nu i fodsporet på en række af landets øvrige kommuner og udsteder et afbrændingsforbud.

Forbuddet betyder, at københavnerne eksempelvis ikke må brænde haveaffald af og tænde bål i det fri. Dog er brug af grill samt optænding af bål ved etablerede bålsteder ved strande samt flytbare bålsteder i eksempelvis haver fritaget fra forbuddet.

Alligevel opfordrer vicebrandinspektør René Ruusunen fra Københavns Brandvæsen københavnerne til at være ekstra forsigtige.

Det gode vejr øger nemlig risikoen for, at gløder fra grillen eller et henkastet cigaretskod antænder tørt græs eller blade og grene, lyder det.

- Brandene opstår typisk ved, at der er smidt en engangsgrill i parkens skraldespand eller ved strandkanten.

- Men vi ser også, at der er skoddet cigaretter i altankasser og tagrender, hvilket har givet anledning til mindre brande, siger René Ruusunen i en pressemeddelelse.

En række kommuner har allerede indført afbrændingsforbud - herunder Faaborg-Midtfyn Kommune, Vesthimmerlands Kommune samt alle kommunerne i Trekantsområdet, Billund, Kolding, Fredericia, Vejen, Vejle og Middelfart.

Flere steder overvejer myndighederne at følge trop i løbet af ugen.

Ifølge DMI kan juli gå hen at blive den tørreste, der nogensinde er målt i Danmark.

Dags dato er der på landsplan kun faldet lidt over to millimeter regn i juli. Rekorden for den tørreste juli er på 15 millimeter regn i gennemsnit på landsplan. Sidst regnen faldt så sparsomt i juli var i 1994.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik