74 millioner doneres til corona-forskning i Region Hovedstaden

En række investorer har tilsammen givet 74 millioner kroner til Region Hovedstaden, som skal gå til forskning i covid-19.

En kur mod coronavirus. Det er det, alle går og venter på. Og nu har Region Hovedstaden modtaget 74 millioner kroner til bl.a. at udvikle en behandling mod virussen.

- Forskning i opsporing og behandling af coronavirus og sygdommen COVID-19 er afgørende for patienterne såvel som for vores fremtidige epidemipolitik, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Derfor er det opløftende at mærke det stærke engagement, som forskningsmiljøet har kastet ind i kampen for at finde de bedste testmetoder og behandlingsmuligheder for særligt udsatte patienter med COVID-19. Tak til dem, der bidrager med den faglige viden, og de bidragsydere, der gør denne forskning mulig, afslutter hun.

quote Det er meget positivt, at både private og offentlige investorer spiller ind med nye bevillinger for at få has på udfordringerne med COVID-19

Svend Hartling, koncerndirektøren i Region Hovedstaden

De mange millioner kommer hovedsageligt fra Novo Nordisk Fonden, Lundbeck Fonden og fra regeringens afsatte midler til coronarelateret forskning.

Pengene fordeles på 23 forskningsprojekter

Der er ikke kun behov for at finde en behandling, der kan redde patienter med coronavirus. Der skal også udvikles på testmetoderne, på fjernmoniteringsløsninger og de forskellige patientgruppers særlige risiko skal undersøges. Desuden skal der også forskes i fremtidig håndtering af pandemier og virusbekæmpelse.

Derfor er koncerndirektøren i Region Hovedstaden, Svend Hartling, taknemlig for den hjælp der kommer udefra.

- Blandt klinikere og forskere er der stor travlhed, og mange er i gang med at finde viden, der kan hjælpe os gennem coronapandemien. Derfor er det meget positivt, at både private og offentlige investorer spiller ind med nye bevillinger for at få has på udfordringerne med COVID-19, siger Svend Hartling.

Mange af de 23 forskningsprojekter laves som et samarbejde på tværs af regioner, universiteter, private virksomheder og på internationalt plan.