7-9-13: Juletrafikken glider som den skal

Rigtig mange har først ferie nu, derfor bliver det en travl rejsedag. Heldigvis melder både DSB og Vejdirektoratet, at trafikken glider som smurt.

Foto: Martin Sylvest Andersen - Scanpix

Turen fra Sjælland til Jylland tager ikke længere tid 23. december end andre dage.

Trafikken glider, og der er lillejuleaften fin plads til de mange biler, som er på vej i enten østgående eller vestgående retning for at fejre jul.

Sådan lyder det fra vagthavende hos Vejdirektoratet Marianne Bom.

I år er der ellers meldt om ekstra tæt trafik, fordi det er arbejdsgiverjul, hvilket betyder at de fleste først har fri i dag.  

Læs også Arbejdsgiverjul giver travl rejsedag

- På vores overvågningsskærme kan jeg se horder af lys derude. Der er rigtig mange biler på vejene både i den ene og den anden retning, men primært mod vest. Men 7-9-13 så glider det, som det skal, siger Marianne Bom til Ritzau.

Tidligere på dagen skabte tre mindre trafikuheld en lang kø på Vestmotorvejen i vestgående retning. Selv længe efter oprydningen var der kø, oplyser Vejdirektoratet.

Men omkring klokken 18 glider trafikken igen landet over. Ifølge Marianne Bom skal der dog ikke mere end et lille uheld til at få den tætte trafik til at kokse.

 - Det kører nu, men de kører så tæt, at hvis der sker et uheld, så har du rask væk en forsinkelse på en halv time, lyder det.

Læs også Den store julevandring: Forvent tæt trafik over Storebæltsbroen

Også lokoførerne må være godt tilfredse. 

Der har ikke været nogen større problemer gennem dagen, og det største passagerpres skulle nu være overstået. 

Forventningen er derfor, at togene kører regelmæssigt og til tiden aftenen igennem, meddeler DSB til TV 2 Lorry. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik