3F: Tjenere står i kø for at få job

Restaurationsbranchen mangler tjenere! Sådan lyder den klare besked fra brancheforeningen HORESTA. Men dét billede genkender fagforeningen 3F ikke.

Foto: TV 2 Lorry

"Tjenere! Vi har brug for jer!" Sådan lød den klare udmelding fra den vækstende hotel- og restaurantionsbranche for få dage siden.

En undersøgelse fra restaurationsbranchens faglige organisation, HORESTA, viser, at 45 pct. af deres medlemmer i Hovedstaden føler, at det er vansekeligere at rekruttere tjenere og andet serveringspersonale end for et år siden.

Læs også Mangel på tjenere kan bremse restaurant-boom

Men det undrer 3F's formand i København, Bjarne Høpner. Fagforbundet 3F dækker hele hovedstaden inden for hotel- og restaurationsbranchen, og her oplever de, at tjenere i København står i kø til at få et job.

- Det kan ikke passe, at restauranterne mangler tjenere, siger han.

130 ledige tjenere i hovedstaden

Aktuelle tal fra 3F viser, at der i dag er 130 ledige tjenere blandt deres medlemmer fra hovedstaden, hvor halvdelen er faglærte og de resterende har erfaring inden for faget.

00:59

Fagforeningen 3F har - modsat hvad Horesta mener - masser af ledige folk

Luk video

- Hvorfor ringer de ikke fra restauranterne eller mailer og forsøger at give tilkende, at de har brug for arbejdskraft? Vi fortæller alle steder, at hvis der er nogle arbejdsgivere i det her land, der mangler arbejdskraft, så henvend jer, vi kan skaffe det. Det undrer os, at de ikke henvender sig, lyder det fra Bjarne Høpner.

HORESTA: Søg de ledige stillinger, hvis du mangler job!

Men den udmelding vækker omvendt undren hos HORESTA.

- Det skulle undre mig, hvis der virkelig er 130 ledige tjenere. Men hvis det virkelig passer, er det mærkeligt, at de ikke søger de stillinger, virksomhederne slår op, siger Katia K. Østergaard, der er administrerende direktør i HORESTA.

Læs også At gå på restaurant er noget, man gør på en hverdag

Er det virksomhederne, der er for kræsne?

- Nej, det tror jeg ikke. Det er klart, at når du rekrutterer medarbejdere, skal du have nogen, der passer til lige præcis din forretning, og som ønsker at leve om til de forventninger og kvalifikationer, som de stiller. Hvis der virkelig er 130 ledige tjenere, undrer det mig, hvis der ikke er én af dem, der passer til vores virksomheder. Så jeg kan kun give en opfordring til de 130: Søg, fordi vi mangler jer!

00:25

HORESTA mener ikke, at virksomhederne er for kræsne.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik