3F: Tjenere står i kø for at få job

Restaurationsbranchen mangler tjenere! Sådan lyder den klare besked fra brancheforeningen HORESTA. Men dét billede genkender fagforeningen 3F ikke.

"Tjenere! Vi har brug for jer!" Sådan lød den klare udmelding fra den vækstende hotel- og restaurantionsbranche for få dage siden.

En undersøgelse fra restaurationsbranchens faglige organisation, HORESTA, viser, at 45 pct. af deres medlemmer i Hovedstaden føler, at det er vansekeligere at rekruttere tjenere og andet serveringspersonale end for et år siden.

Men det undrer 3F's formand i København, Bjarne Høpner. Fagforbundet 3F dækker hele hovedstaden inden for hotel- og restaurationsbranchen, og her oplever de, at tjenere i København står i kø til at få et job.

- Det kan ikke passe, at restauranterne mangler tjenere, siger han.

130 ledige tjenere i hovedstaden

Aktuelle tal fra 3F viser, at der i dag er 130 ledige tjenere blandt deres medlemmer fra hovedstaden, hvor halvdelen er faglærte og de resterende har erfaring inden for faget.

Fagforeningen 3F har - modsat hvad Horesta mener - masser af ledige folk

- Hvorfor ringer de ikke fra restauranterne eller mailer og forsøger at give tilkende, at de har brug for arbejdskraft? Vi fortæller alle steder, at hvis der er nogle arbejdsgivere i det her land, der mangler arbejdskraft, så henvend jer, vi kan skaffe det. Det undrer os, at de ikke henvender sig, lyder det fra Bjarne Høpner.

HORESTA: Søg de ledige stillinger, hvis du mangler job!

Men den udmelding vækker omvendt undren hos HORESTA.

- Det skulle undre mig, hvis der virkelig er 130 ledige tjenere. Men hvis det virkelig passer, er det mærkeligt, at de ikke søger de stillinger, virksomhederne slår op, siger Katia K. Østergaard, der er administrerende direktør i HORESTA.

Er det virksomhederne, der er for kræsne?

- Nej, det tror jeg ikke. Det er klart, at når du rekrutterer medarbejdere, skal du have nogen, der passer til lige præcis din forretning, og som ønsker at leve om til de forventninger og kvalifikationer, som de stiller. Hvis der virkelig er 130 ledige tjenere, undrer det mig, hvis der ikke er én af dem, der passer til vores virksomheder. Så jeg kan kun give en opfordring til de 130: Søg, fordi vi mangler jer!

HORESTA mener ikke, at virksomhederne er for kræsne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere