300 nye ladestandere til hovedstaden: "Der skal være plads til alle"

Region Hovedstaden vil sætte 300 nye ladestandere op på deres matrikler over de næste tre år.

300 nye el-ladestandere er på vej til hovedstadsområdet.

De  kommer til at stå på Region Hovedstadens matrikler, som blandt andet er hospitalerne. 

Det er dog ikke kun bilister med ærinde på hospitalerne, der får glæde af de mange nye ladestandere - for eksempel ved Rigshospitalet.

Andre, som ikke skal ind på hospitalet, får dermed også mulighed for at lade elbilen op på pladserne. Hvis man for eksempel en aften skal i Fælledparken, og der er en fri plads i parkeringshuset ved Rigshospitalet, kan man lade sin elbil der.

- Vi ønsker, at der skal være plads til patienter, medarbejdere og pårørende. De skal alle sammen kunne lade, når de kommer til en matrikel i Region Hovedstaden. Vi ønsker, at der skal være plads til alle, der har en el-bil, som ankommer til vores matrikler, siger projektleder Jesper Lauritsen, Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Projektet er det hidtil største offentlige infrastrukturprojekt, og det er også et endnu et skridt på vejen i forhold til den grønne omstilling.

- Det her er milepæl for den grønne omstilling i Region Hovedstaden, at vi kan komme i mål med at sætte en masse ladestandere op. Og at vi kan arbejde os videre imod den grønne omstilling og sørge for at alle har mulighed for at lade. Det er vigtigt for os, siger projektleder Jesper Lauritsen, Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Projektet blev sendt i offentligt udbud over sommeren og i udbudsmaterialet blev der lagt fokus på flere forskellige kriterier blandt andet et åbent netværk. Det er ladeoperatøren, Spirii, som vandt udbuddet og skal levere løsningen til Region Hovedstaden.

- Det vi har tilbudt Region Hovedstaden, det er en lade løsning, som er åben. En platform, som er tilgængelig for alle brugerne på deres matrikler. Det kan være ansatte, og det kan være gæster til deres områder, siger Tore Harritshøj, Administrerende direktør, Spirii.

De første af de nye ladepladser bliver etableret de steder hvor strømforsyning allerede er på plads, for at sikre effektiv udrulning. De første ladestandere forventes installeret i slutningen af 2021.