292 danskere betaler for lidt i skat

Det er de færreste danskere, der er interesserede i at betale mere i skat. I hvert tilfælde frivilligt. Det tyder en opgørelse af skatteministeriets konto for frivillige indbetalinger af skat på. Siden kontoen blev oprettet i juni 2010, er der kun indbetalt penge fra 292 danskere, og det samlede beløb på kontoen er 58.696 kroner og 41 øre. Det oplyser skatteministeriet til Frederiksborg Amts Avis.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

- Regeringen synes, danskerne betaler rigeligt i skat. Så, hvis der er nogen, der mener, at de ikke betaler nok, så har vi givet dem muligheden med den her konto, siger skatteminister Peter Christensen (V) til Frederiksborg amts Avis.

Det var hans forgænger, nuværende undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V), der oprettede kontoen sidste år efter en debat om danskernes vilje til at betale mere i skat.
Socialistisk Folkeparti mener til gengæld, at danskerne er klar til at betale mere i skat. En Gallup-undersøgelse lavet for Avisen.dk viser, at syv ud af 10 danskere helst ser, at øgede skatteindtægter bliver brugt på velfærd frem for skattelettelser.

- Danskerne vil have velfærd. Og det kræver at politikerne tager ansvar, siger Astrid Krag, velfærdsordfører i SF til Frederiksborg Amts Avis.

SF lægger ikke skjul på, at skatten skal hæves, hvis velfærden skal bevares.

- Vi peger på, hvor vi vil hæve skatten, og hvor pengene skal bruges. Det er blandt andet på sundhedsområdet og på skolerne, siger SF'eren, der ikke mener, at ministerens nye konto sidste år var andet end et politisk drilleri.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik