24 naturprojekter i hovedstadsområdet får tilført en million kroner

Der er penge på vej til en lang række naturprojekter i TV 2 Lorrys sendeområde. Vi har samlet et overblik over dem nede i artiklen.

Overnatning under åben himmel, middage med naturens vilde råvarer og vandreture med naturformidling.

Naturen i Region Hovedstaden kommer til at summe af endnu mere engagement og aktiviteter, efter der er givet tilskud på i alt 930.950 kroner til 24 forskellige naturprojekter i hele regionen.

I Region Sjælland er der bevilliget et tilsvarende beløb til 23 projekter.

Pengene er doneret af Friluftsrådet, Nordea-fonden, 15. Juni Fonden og Aage V. Jensens Naturfond, som har bevilliget i alt 6,4 millioner kroner til 127 naturprojekter på landsplan.

quote Med støtten kan vi bakke op om det store lokale engagement, som allerede findes i de lokale foreninger rundt om i landet

Bjarke Lembrecht Frandsen, projektleder for partnerskabet Vores Natur

De støttede projekter spænder vidt - fra den lokale spejdergruppe, der inviterer til bålmad og overnatning i trætoppene, til større samarbejdsprojekter, hvor kommunens foreninger går sammen om at afholde et væld af arrangementer i naturen.

Disse 24 naturprojekter i Region Hovedstaden skal deles om pengene  

I Region Hovedstaden har eksempelvis Settlementet på Vesterbro i København fået 50.000 kroner i tilskud til projektet "Sonjas Picnic - Sammen om det grønne", der vil skabe engagement i det grønne byliv i Enghaveparken og styrke relationer på tværs af sociale og kulturelle skel.

Syriske og danske børn i naturfællesskab

Dansk-Syrisk Kulturforening har fået 34.000 kroner til at skabe mulighed for nye fællesskaber mellem syriske og danske børn og unge gennem en række aktiviteter i naturen i Rudersdal Kommune.

Syriske flygtningebørn er normalt ikke aktive i naturen på lige fod med deres danske klassekammerater, så ved at arrangere sanselige naturoplevelser, vil foreningen gøre de syriske børn opmærksomme på naturen på en ny måde samt give dem en følelse af ejerskab og ansvar over for naturen.

Ballerup Spejdergruppe har fået 36.000 kroner i tilskud til at afholde to åbne arrangementer, hvor børn og unge kan prøve at tilbringe natten i træernes top.

TV 2 Lorrys Søndagsmagasin satte for nylig fokus på shelter-livet i naturen i Nordsjælland. Hør mere i indslaget nedenfor.  

Sammen med sin ti-årige datter, Emilie, har Jens Truelsen taget turen fra Snekkersten til Ullerup Skov Shelterplads lidt uden for Hundested. Først med tog og så på gåben med al oppakningen.

Høj til vejrs i Vanløse

Og også i Furesø Kommune kan man komme højt til vejrs, når Airwave Paragliding Klub holder Værløse Luftfestival - en to-dages festival, hvor børn og voksne får mulighed for at prøve luftbårne friluftsaktiviteter som paragliding, modelfly, ultralight fly og ballonflyvning. Klubben har fået 45.000 kroner i tilskud

- Vi glæder os meget til at se naturbegejstringen sprede sig som en steppebrand gennem hele landet i 2020. Med støtten kan vi bakke op om det store lokale engagement, som allerede findes i de lokale foreninger rundt om i landet. Det er dejligt at se, at der allerede er så mange ildsjæle, som brænder for at dele gode naturoplevelser med andre, siger Bjarke Lembrecht Frandsen, projektleder for Vores Natur, i en pressemeddelelse.

Fakta om Vores Natur

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere