2016 tilbageblik: Disse byer bor Lorrys topbrugere i

Uden jer, intet TV 2 Lorry. Vi har undersøgt, hvilke byer vores hjemmeside har fået allerflest besøg fra. Det overraskede, kan vi godt afsløre.

Foto: TV 2 Lorry

Gennem 2016 har vi fra TV 2 Lorry  været ude og besøge vores sendeområde lige fra Stevns til Hundested og alt midt i mellem. 

Men vi er også nysgerrige på, hvem der har besøgt os mest. Derfor dykkede vi ned i tallene fra web.

Her får du top 5 over, hvor flest har befundet sig, når de er klikket ind på tv2lorry.dk - og nogle af historierne derfra:

#5 : Lyngby

I den københavnske forstad har I haft en særlig stor interesse for vores regionale nyheder i år. 

Byen har da også været centrum for en af årets dramatiske begivenheder: d. 22. november blev to personer ramt af skud foran Sticks N'Sushi ved Magasin - den ene en 30-årige kvinde, som kom gående med sit barn i hånden og var et helt tilfældigt offer.

Men Lyngby er meget andet end skyderi. 2016 var også året, hvor bysbarnet Jeanette Ottesen både svømmede en OL-bronzemedalje og en VM-guldmedalje i land. 

Gense øjeblikket hvor hun vender hjem fra Rio her:

00:53

Fra d. 17. august

Luk video

#4 : Hillerød

Tager man videre op til Hillerød, tager nyhedsinteressen også et hak opad - den nordsjællandske by ligger nemlig nummer fire på listen over flest kliks i år.

En sag, som har fyldt en del i vores dækning af Hillerød, er knivdrabet på Mads Skjoldsøge. Den 17-årige gymnasieelev blev dræbt i november sidste år, og gennem 2016 har vi fulgt retssagen mod den jævnaldrende gerningsmand. 

Et kig i Hillerød-arkivet byder dog også på lykkelige øjeblikke. Blandt andet dette fra i sommer,  hvor syriske flygtningebørn blev introduceret til foreningslivet i den lokale badmintonklub - måske nogle af dem fik motivationen til at komme igen og få serven helt på plads:

01:30

Fra d. 28. juli 

Luk video

#3 : Roskilde

Lorry-landets tredjemest befolkningsrige kommune ligger også nummer 3 på listen over flest besøg på tv2lorry.dk.

I 2016 har vi været med i "smatten" på Roskilde Festival og delt de lykkelige øjeblikke. Men også været i den helt anden grøft og dækket sagen om et knivdrab på bostedet Lindegården i marts, som trak politiske spor langt ind i efteråret. 

Særligt har vi fulgt den ansatte Mia Kristina Hansens kamp for bedre og sikrere forhold på bostederne - som førte hende hele vejen op på talerstolen på Christiansborg med sit budskab: 

00:27

Fra d. 7. juni

Luk video

Opråbet førte til, at regeringen i oktober måned landede en bred politisk aftale om at skabe 150 pladser på nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger for de hårdest belastede beboere.

#2 : Århus

Nummer to på listen ligger et godt stykke væk fra Borgen. Næstflest kliks hentede vi nemlig helt ovre fra fastlandet, hvor Lorry-bilerne for længst har vendt - i Århus! 

Om det er eksilsjællændere, der opdaterer sig på deres hjemstavn, eller det er jyderne selv, der vil have de bedste og vigtigste nyheder fra øen - det melder statistikken ikke noget om.

Uanset hvad sætter vi pris på det store jyske besøg -  og det kræver næsten en særlig tak, fordi I følger med! 

#1 : København

Den absolut mest klikkende by overrasker til gengæld knapt så meget - det er selvfølgelig vores hovedstad. 

København 2016 har på mange måder været en kampplads: mellem borgere og politikere på Amager Fælled, mellem taxiførere og Uber-chauffører på vejene og mellem bander på gaderne.

Samtidig er der dog også københavnere, der har forsøgt at gøre plads til alle. Et eksempel er hjemløsevognen, som skal sikre hjemløse tag over hovedet henover vinteren - og langt de fleste af jer var klar til at stille jeres baggård eller baghave til rådighed for vognen. Gense indslaget her:

00:15

Fra d. 16. november

Luk video

Uanset i hvilken by I befinder jer, så håber vi på at se jer på tv2lorry.dk igen i løbet af 2017! 

Vil du ser flere gode Lorry-historier fra året der gik, så se med i aften på TV 2 Lorry kl. 19.30. Her sender vi nytårskavalkaden "2016 - det var vi fælles om".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik