200 bål for frie kyster i dag

200 bål og fakler brænder kl. 17 i aften langs de danske kyster. Det er en protest mod regeringens planer om at bygge tæt på kysterne.

I vores område bliver der bål mange steder i aften. Fra Amager Strand over Roskilde og til Helsingør og Hundested forventer Danmarks Naturfredningsforening at der dukker danskere op, der vil støtte protesten.

- Danmarks Naturfredningsforening har samlet 135.000 underskrifter fra danskere, der ønsker at bevare vores frie kyster. Nu samler vi tusindvis af mennesker med bål og fakler. Vi håber, at befolkningens protest kan høres helt ind på Christiansborg – hos regeringen og de partier, der overvejer at lægge stemmer til regeringens forslag om at slække på beskyttelsen af vores kyster, siger Ella Maria Bisschop-Larsen i en pressemeddelelse.

Regeringen meddelte i november sidste år, at den ønsker at fjerne strandbeskyttelseslinjen i byen og i bynære områder. Og at den uden for byerne vil tillade flere store turismeprojekter og gøre det nemmere for virksomheder at bygge nyt tæt på vandet.

Se listen over arrangementer på Danmarks Naturfredningsforenings side.

Regeringen vil også ophæve kystnærhedszonen, som er en tre km bred zone, hvor kommunerne skal tage særlige hensyn til kystlandskabet, når de planlægger byggeri.


- Hvad der forhandles om lige nu, ved vi ikke. Men vores budskab er klart: Vi ønsker at bevare beskyttelsen af vores kyster, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.


Radikale Venstre, Alternativet, SF og Enhedslisten har valgt at takke ja til Danmarks Naturfredningsforenings invitation til alle partier i Folketinget om at være med ved bålarrangementerne flere steder i landet.


 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik