20 evakueret efter større fabriksbrand på Sydsjælland

Brandfolk har natten til søndag kæmpet med slukke en større industribrand i en fabriksbygning på cirka 3000 kvadratmeter, der ligger i byen Hårlev på Stevns.

Foto: TV2/Lorry

På grund af røgudviklingen fra branden valgte politiet i løbet af natten at evakuere adskillige lokale borgere fra parcelhuse i området.

- Vi besluttede for en sikkerheds skyld at evakuere 20 personer, som boede i nogle private boliger lige syd for brandstedet. Der var ikke så meget vind, og røgen slog ned i nærområdet, fortæller vagtchef Henrik Møller Ni- Vi besluttede for en sikkerheds skyld at evakuere 20 personer, som boede i nogle private boliger lige syd for brandstedet. Der var ikke så meget vind, og røgen slog ned i nærområdet, fortæller vagtchef Henrik Møller Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Søndag ved 12-tiden forventer politiet, at de 20 evakuerede naboer til storbranden i Expladan kan vende hjem.

Det oplyser vagtchef John Jensen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Kort efter klokken 9 var brandmænd fra flere brandvæsener samt beredskabsstyrelsen i Næstved og Hedehusene stadig igang med at slukke storbranden, der blev alarmeret klokken 0.26 natten til søndag.

- Nu er de igang med en kontrolleret nedbrænding, siger vagtchef John Jensen.

Genbrugsfabrikken brændte allerede voldsomt, da brandvæsen og politi ankom på stedet på Industrivej 20 i nattens løb-

Der har været 66 brandfolk på opgaven. Men det er helt udelukket at redde noget af fabrikken på cirka 3000 kvadratmeter.

Slukningsarbejdet har drillet på flere måder på grund af vejret.

- Vandet i brandhanerne fryser, fordi det er så koldt. Nogle af brandmændene står på stiger og sprøjter vand ind på flammerne, men det kommer tilage som vanddamp, der fryser på stigerne, så de bliver glatte, beskriver John Jensen.

I bygningerne var der gasflasker og plastik. På et tidspunkt frygtede myndighederne for, at der kunne drive giftig røg over byen, men det har ikke været et problem.

Ingen mennesker er kommet til skade, men fabriksbygningerne er færdige. Hvorfor de er brændt ned, er der intet bud på endnu.

- Vi kender ikke årsagen. Jeg kan sige så meget, at brandteknisk afdeling undersøger stedet mandag, hvis det ellers er muligt at komme til, siger John Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik