17 virksomheder i Københavnsområdet giver løftede øjenbryn hos Skattestyrelsen

Myndighederne gennemførte onsdag en stor, landsdækkende aktion mod social dumping. I hovedstadsområdet fik 20 virksomheder uanmeldt besøg.

En lang række virksomheder fik sig onsdag noget af en overraskelse.

Det var nemlig dagen, hvor myndighederne gennemførte årets fjerde landsdækkende aktion mod social dumping.

I den forbindelse besøgte Skattestyrelsen, politiet og Arbejdstilsynet uanmeldt 20 virksomheder i Københavnsområdet primært indenfor byggebranchen.

Aktionen, der er et led i indsatsen mod social dumping, skal sikre fair konkurrencevilkår, og at udenlandske virksomheder og at medarbejdere betaler den rigtige skat i Danmark.

Og noget kunne tyde på, at det ikke er tilfældet for flere af virksomhedernes vedkommende.

Ud af de 20 virksomheder, som i går fik besøg af Skattestyrelsen, skal 17 af dem til yderligere kontrol.

- På vores kontrolbesøg havde vi et særligt fokus på udenlandske medarbejdere for at sikre, at der bliver afregnet korrekt skat til Danmark. Når vi taler med medarbejderne, spørger vi blandt til deres ansættelsesforhold, arbejdstider og timeregnskaber for at få et overblik over, om der bliver afregnet korrekt skat og moms, siger Ernst O. Nielsen, funktionsleder i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse TV 2 Lorry har fået tilsendt.

39 udenlandske statsborgere interviewet

Blandt de 20 virksomheder, som fik uanmeldt besøg, talte Skattestyrelsen med i alt 42 ansatte, hvoraf de 39 var udenlandske statsborgere.

Informationerne fra kontrolaktionerne bliver sammenholdt med de informationer, som Skattestyrelsen i forvejen har tilgængelig.

- Når vi i flere tilfælde i Københavnsområdet finder indikationer på, at der ikke bliver betalt korrekt skat og moms, vidner det om, at de udgående kontroller er afgørende for at opretholde ordentlige forhold på arbejdspladserne. Derfor er det også et område, som vi er glade for igen at kunne stille skarpt på efter den lange coronaperiode, vi har været ramt af, siger Ernst O. Nielsen.

Onsdagens kontrol er den fjerde afholdte landsdækkende aktion i år, men den første med Skattestyrelsens deltagelse grundet corona-restriktioner. Der er planlagt yderligere fire landsdækkende social dumping- aktioner og yderligere 17 regionale aktioner i år.

Fokus for onsdagens landsdækkende social dumping-aktion var virksomheder i bygge- og anlægsbranchen samt serviceindustrien. Skattestyrelsen besøgte på landsplan i alt 57 virksomheder og talte med 144 medarbejdere.