15.000 fjernvarmekunder uden varme

Fjernvarmenettet brød sammen i en meget stor del af Roskilde by i aftes.

Det førte til at kunderne i området fra Køgevej til Ibsgården og fra Røde Port til Industrivej var uden varme fra omkring klokken 22.30 og frem til omkring klokken 3 i nat. Værst var det dog for fjernvarmekunderne på Københavnsvej. Her var varmen først tilbage ved 7-tiden i morges, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Først gik en af de gamle kedler på Kara ned. Det kunne vi håndtere ved at starte vores egne kedler. Men omkring klokken 11.30 i går formiddags kunne vi konstatere, at det fossede ud med vand et sted. Vandet forsvandt med sådan en hastighed, at vi i aftes ikke længere kunne holde trykket på nettet og så går forsyningen i stå, fortæller driftsleder Tom Jensen fra Roskilde Forsyning.

Ingen kunder meldte dog tilbage om, at vandet fossede ud et sted og omkring 22.45 sendte Roskilde Forsyning så en sms ud til alle forsyningens kunder i postnummer 4000, hvor de bad om hjælp til at finde fejlen.

Det gav pote, og omkring klokken 22.30 var fejlen lokaliseret til hjørnet af Byageren og Københavnsvej, hvorefter Københavnsvej blev koblet fra fjernvarmenettet så resten kunne køre normalt.

Hullet på Københavnsvej er udbedret her til morgen efter at forsyningens folk har været på opgaven hele natten.

Der var dog yderligere et problem, for selvom hullet på Københavnsvej var stoppet, fossede vandet stadig ud.

- Københavnsvej-hullet var åbenbart kun 20 procent af problemet - og det, der fik læsset til at vælte. Vi havde stadig et sted hvor vandet fossede ud. Det gav vi os til at lede efter. Men klokken 9 holdt det pludselig op. Der er fosset 415.000 liter vand ud siden middagstid i går. Vi anede bare ikke hvor.

Måden det stoppede på og mængden fik mig til at tro, at det er en fabriksbygning eller en skole, hvor nogen har drejet på en hane og stoppet lækagen, siger Tom Jensen.

Lækagen blev ved 10-tiden fredag fundet. Det drejer sig om en stor ikke-kommunal offentlig institution, som forsyningen endnu ikke har haft lejlighed til at tale med og derfor heller ikke vil offentliggøre navnet på endnu.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere