10 millioner spildt på hospital

Sidste år kunne Hillerød Hospital tage to nye operationsstuer i brug, indrettet for 10 millioner kroner. Her skulle de omkring 500 KAG-undersøgelser - undersøgelser hvor en sonde føres ind i hjertet via en sonde fra lysken - på hjertepatienter foretages.

Men fra 1. september, kun godt et år senere, flyttes denne type undersøgelser nu fra Hillerød til Gentoftes hjerteafdeling, hvilket efterlader hjerteafdelingen i Hillerød med en stor overkapacitet - og en vis undren over baggrunden for beslutningen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Uden KAG-undersøgelserne kan vi bruge stuerne til pacemaker-operationer. Men det vil kun fylde operationsstuerne én dag om ugen, siger ledende overlæge Tomas Joen Jakobsen.

Hverken han eller hospitalets fællestillidsmand, Mette Sofie Haulrich, har kunnet få svar på, hvor eller hvorfor beslutningen er truffet.

- Vi har nu gennem to måneder forgæves forsøgt at få en forklaring på baggrunden for flytningen. Vi ved ikke hvorfor og af hvem, beslutningen er truffet, siger hun.

Mette Sofie Haulrich har siden 14. juni skrevet fire gange til regionsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) for at få en forklaring på, hvorfor beslutningen tilsyneladende hverken har været behandlet politisk eller har været gennem regionens normale samarbejdskanaler. Men hun har ikke fået svar

- Normalt vil en afdeling blive hørt og medarbejdere blive orienteret gennem hovedsamarbejdsudvalget. Det er ikke sket her. Og det danner grundlag for rygter her på hospitalet, om at flytningen er sket efter politisk pression, siger Mette Sofie Haulrich.

Koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling oplyser til Frederiksborg Amts Avis, at der alene er tale om en beslutning truffet administrativt i regionens koncerndirektion.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere