10 gode råd - sådan undgår du skimmelsvamp

Skimmelsvamp ligger på lur i alle boliger – også i din. Derfor har vi samlet 10 gode råd, som kan være med til at forhindre, at svampen breder sig og udvikler sig til et sundhedsskadeligt problem.

Hvornår fik du sidst tjekket dit hjem for skimmelsvamp? Mange bliver syge uden at vide hvorfor - for skimmelsvamp ligger på lur i alle boliger.

Hvis vi bare ser på huse og rækkehuse havde 45 procent sidste år problemer med indeklimaet. Hos 15 procent var årsagen skimmelsvamp.

Tidligere på året blev flere beboere i rækkehuse i Hvidovre så syge af skimmelsvamp, at de blev indlagt på hospitalet.

Og tirsdag kan TV 2 Lorry fortælle historien om Helle Bjørneboe, der betaler 8.800 kroner i husleje hver måned, selvom hun på grund af skimmelsvamp ikke har kunnet bo i sit hus i Ballerup siden januar.

Helle Bjørneboe er blot én af en lang række borgere i hovedstadsområdet, som oplever at blive ramt af skimmelsvamp. Se indslaget i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30 på TV 2.

Vi har herunder samlet en række gode råd, så man selv kan undgå at få den skadelige skimmelsvamp i boligen.

10 gode råd mod skimmelsvamp

Statens Byggeforskningsinstitut har i samarbejde med Landsbyggefonden og Grundejernes Investeringsfond lavet hjemmesiden skimmel.dk. 

Skimmel.dk henvender sig primært til beboere i almene boliger samt i det private udlejningsbyggeri med nyttig information om skimmelsvampe. Men alle kan have glæde af de generelle retningslinjer og gode råd om, hvordan man undgår skimmelsvampevækst i sit hjem.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere