PERSONPROFIL

John Andersen

Enhedslisten

Kandidat i København

Født 1. december 1954 i Skivum Himmerland Single 3 børn

Ø

John Andersen var i år 2017 kandidat for Enhedslisten ved Kommunalvalget i København kommune. John Andersen blev ikke valgt ind.

Er til daglig professor på RUC og arbejder med by- og boligpolitik. Har tidligere arbejdet på Danmarks Statistik og for EU-kommissionen i EU's tredje fattigdomsprogram og siddet i bestyrelsen for Sydhavns Compagniet. Fik LOs kulturpris i 1990 for bogen Fattigdom i velfærdsstaten.

Har 3 børn og 2 børnebørn, der er dedikerede ishockeyspillere i Hvidovre. Er opvokset på en gård i Nordjylland og har siden 1985 boet i en haveforening i Sydhavnen.

Valgresultater

KV 2017 Personlige stemmer 495 Enhedslisten in total 55241
KV 2013 Personlige stemmer 1034 Enhedslisten in total 53672

Mærkesager

  • Børn
  • Miljø
  • Ældre

Med kandidatens egne ord

Jeg er 62 år og har boet i Sydhavnen siden 1985. Jeg har siddet i borgerrepræsentation siden valget i 2013.
Mine lokale mærkesager er: bevar Tippen og Fiskerihavnen. Det gamle og det nye Sydhavnen skal både kulturelt og fysisk bindes ordentlig sammen. I det nye Sydhavnen (Holmene) skal der ikke bygges for højt og for tæt og beboernes rimelige krav om kulturfaciliteter og rum til liv mellem husene skal prioriteres på Rådhuset.
Derudover vil jeg særligt arbejde med syges og udsatte borgerens rettigheder. Enhedslisten fornemmeste opgave er at samarbejde med og give stemme til borgere og grupper, der oplever at de ikke bliver mødt med respekt. I den forgangne periode har jeg i socialudvalget arbejdet meget med krisen på bostederne i tæt samarbejde med fyrede ansatte og pårørende. På bostederne har der været helt groteske forhold med drab af flere ansatte og store lidelser for mange af beboerne. I sådanne kampe er det at helt afgørende at ansatte kan fremføre deres kritik uden angst for at blive fyret. Derfor er offentlige ansattes reelle ytringsfrihed også en mærkesag for mig. Alt for megen berettiget kritik kommer ikke frem.
I Københavns Kommune er tildeling af førtidspension og fleksjob meget lavere end i resten af landet og mange borgere har oplevet ”systemkrænkelser” i deres møde med systemet. Enhedslisten støtter varmt de græsrodsorganisationer af ”reformramte”, (fx Jobcentrenes Ofre, Liv over Lov og Næstehjælperne) der kæmper for en menneskeværdig behandling af borgere, der er kommet i klemme. Der er brug for en grundlæggende ændring af forvaltningen, der sætter borgerens behov i centrum og Københavns Kommune skal gå i spidsen for at lægge pres på Christiansborg for at fjerne forringelserne i førtidspensionslovgivning.
En sidste mærkesag er det værdige ældre liv. I Sydhavnen er der mange aktive ældre, der er med til at skabe en levende bydel og et mangfoldigt foreningsliv. For enhedslisten er det vigtig at generationerne mødes i lokalsamfundet. Ældres livser...

Kandidaten på de sociale medier

Politiske hverv

BR.medlem, socialudvalget
Medlem af Teknik og Miljøudvalget

Uddannelse

sociolog Københavns Universitet

Erhvervserfaring

Professor RUC
Ø

Politiske hverv

BR.medlem, socialudvalget
Medlem af Teknik og Miljøudvalget

Uddannelse

sociolog Københavns Universitet

Erhvervserfaring

Professor RUC

Data på denne side er indsamlet i samarbejde med

Politik fra Hovedstadsområdet

Politik fra Hovedstadsområdet