Tidligere folketingsmedlem vil også være Enhedslistens spidskandidat i København

Line Barfod, der sad i Folketinget i 10 år, vil være Enhedslistens spidskandidat ved kommunalvalget næste år.

I kølvandet på nyheden om, at gruppeformand Karina Vestergaard Madsen, går efter at blive Enhedslistens spidskandidat, melder endnu et partimedlem sig ind i kampen.

Det mangeårige folketingsmedlem for partiet, Line Barfod, fortæller mandag aften, at hun vil være Enhedslistens spidskandidat i København ved det kommende kommunalvalg i november 2021.

- Spillet er temmelig åbent i København, efter at Frank Jensen er trådt af. Jeg kan se, at der er så mange muligheder i forhold til, hvad man kan gøre i København, siger Line Barfod til TV 2 Lorry.

Kendt som en af Enhedslistens markante stemmer, har Line Barfod siddet i Folketinget ad flere omgange. Først kortvarigt i 1998 og så igen fra 2001 og 10 år frem, hvor hun i 2011 faldt for Enhedslistens rotationsprincip.

quote Jeg kommer med andre indfaldsvinkler og en anden erfaring.

Line Barfod, Enhedslisten.

Line Barfod havde i sin tid på Christiansborg en lang række ordførerskaber – herunder kommunalordførerskabet - og fungerede som gruppeformand for folketingsgruppen.

Flere, billige boliger og en håndsrækning til de udsatte

Der er især behov for at skabe et København, hvor der tages hånd om de mennesker, der kommer i klemme i systemet, siger Line Barfod, adspurgt, hvad der er den vigtigste kamp for hende:

- Det er jo paradoksalt, at det sociale system er sat i verden, for at hjælpe folk, der har problemer, men når folk henvender sig i systemet, så får de på kort tid massive problemer i stedet for at blive hjulpet. Systemet er bygget op om lappeløsninger og en enorm mistænkeliggørelse af folk, siger hun.

Både før og efter perioden i Folketinget har Line Barfod arbejdet som advokat.

Blandt andet med gældsrådgivning, herunder til udsatte borgere, med juridisk bistand til foreninger, fonde, bofællesskaber, socialøkonomiske virksomheder og Christiania.

Hun mener, at København i dag er et fantastisk sted at bo, hvis man vel at mærke hører blandt den priviligerede del af befolkningen:

- Uligheden er steget, og der er behov for at sætte ind overfor boligområdet. Der skal være flere boliger, der er til at betale for almindelige mennesker, lyder meldingen fra Line Barfod.

Flere om buddet 

Om den erfarne politiker går efter overborgmesterposten, vil hun ikke ud med.

Det vigtigste, siger Line Barfod, er, at Enhedslistens politik bliver ført igennem, og så må resten være op til vælgerne og partiet på valgaftenen, men Enhedslisten er ikke bange for indflydelsen, siger hun skarpt.

quote Spillet er temmelig åbent i København, efter at Frank Jensen er trådt af.

Line Barfod, Enhedslisten.

Men Line Barfod er som bekendt ikke den eneste, der vil være Enhedslistens spidskandidat. Også tidligere vikar for den sygemeldte Ninna Hedeager Olsen, gruppeformand Karina Vestergård Madsen, har meldt sig ind i kampen.

Om det siger Line Barfod, at der ikke er væsentlig politisk forskel på de to kandidater, men:

- Jeg kommer med andre indfaldsvinkler og en anden erfaring. Jeg har dels erfaring fra 10 år i Folketinget, men tager også min erfaring som advokat med, hvor jeg blandt andet har arbejdet for socialt udsatte, siger hun.

Line Barfod har en helt klar melding, når det kommer til spørgsmålet om, hvordan hun vil føre sin politik og sine visioner for København ud i livet, og for hende er "plejer" død:

- Man skal ikke lade sig stoppe af, at "det plejer vi at gøre". Det er stort set altid muligt at få det igennem, man gerne vil, lyder det.

Enhedslisten fik 18,4 procent af stemmerne ved det seneste kommunalvalg, der blev afholdt i november 2017, og det betød, at partiet blev næststørst i borgerrepræsentationen med 11 af 55 pladser.

Valget af spidskandidat i København bliver afgjort i januar næste år blandt Enhedslistens medlemmer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere