Kommune: Pokémon-jægere skræmmer børn væk fra legeplads

Pokémon-jægere har indtaget en legeplads på Amager så massivt, at hverken børn eller naboerne føler sig velkomne.

Normalt er det små og mindre børn der spurter rundt på legepladsen på Smyrnavej på Amager og hygger sig.

Men siden spillet Pokémon Go væltede ind over landet og tog danskerne med storm, har legepladsen været indtaget af ivrige jægere på jagt efter Pikachu, magiske karper og de andre pokémons.

Det har nemlig vist sig, at legepladsen er en særlig god jagtmark for Pokémon-entusiaster. Og de fylder åbenbart så meget, at Københavns Kommune nu må bede jægerne om at tage hensyn til de små og gøre plads.

- Lige nu savner børnene omkring Smyrnavej for eksempel deres legeplads, fordi den er blevet indtaget af Pokémon-jægere, der har slået lejr. Og det er da lidt synd, hvis byens børn ikke længere føler sig velkomne på legepladserne, ik’? Så kære Pokémon-jægere – god fornøjelse ude i byen, men tag hensyn under jagten, skriver kommunen på Facebook.

Og den bliver bakket op af legepladsens nabo, Allan Kornbaek Thomsen, der skriver på Facebook:

- Vi bor lige op af legepladsen og kan kun sige, at den er blevet invaderet, der er ingen muligheder for at sætte sig på en bænk eller lignende efter at Pokemon Go er kommet.

Rikke Ravn Jensen skriver:

- De færdes ikke bare. De hænger ud i et godt stykke tid. Sidst jeg var der med min søn talte jeg omkring 60 pokemon go spillere. De sidder og ryger cigaretter og spiser lidt pizza etc. Det er da lidt mærkeligt at en legeplads er fyldt med voksne uden børn.

TV 2 Lorry besøgte selv legepladsen på Smyrnavej søndag aften. Den var tydeligvis velbesøgt af folk, der forlængst har passeret sandkasse-alderen, men alligevel lod det til at man hyggede sig ganske godt.

Og spørger man Pokémon-jægerne selv, kan de ikke se problemet i at de også bruger legepladsen.

- Det er jo et offentlig sted og de fleste kommer efter børns sengetid, så der er jo plads til alle, fortæller Line Bødker.

Legepladsen er i øvrigt så berømt for sine tre pokéstops, at folk kommer kørende langvejs fra for at jage dem.