Ishus lagt ned af Pokémon-jægere

Det populære spil Pokémon Go giver heldige forretningsdrivende ekstra meget i kassen.

Foto: Café Damhuskanten

På kanten af Damhussøen ligger et velkendt ishus, der hver sommer tiltrækker isglade københavnere, der køler af med udsigt til søens svaner og ænder. 

Men i år er der ekstra trangt i vandkanten og ekstra lang kø foran ishuset. For det er ikke kun solen, der trækker. Lige foran ishuset ligger et såkaldt Pokéstop, hvor man kan samle de Pokéballs, der er nødvendige for at fange de små væsner, og derfor vrimler det med Pokémon-jægere. Det vil sige folk, der bevæger sig rundt i den virkelige verden, mens de har appen Pokémon Go åben og fanger Pokémons.

Pokémon-jægerne er tidligere blevet udskældt for at være farlige i trafikken og trænge ind, hvor der er adgang forbudt, men for ejeren af ishuset er de en stor gevinst. 

- Der er rigtig mange her, og vi kan også godt mærke det på omsætningen, selvom det gode vejr jo også hjælper, siger Michael Tabrizi, der ejer ishuset Damhuskanten til TV2 Lorry.

Han har knap nok tid til at snakke, og hans talestrøm er konstant afbrudt, idet han på en gang tager imod nye bestillinger og betaling. Han vurderer, at sommerens Pokémon-dille og hans heldige placering i forhold til et Pokéstop har boostet omsætningen i ishuset med 30 procent. 

Noget tyder altså på, at Pokémon-jægerne en gang i mellem løfter blikket fra spillet på telefonen og går fra Pokémon-jagt til isjagt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik