Ishus lagt ned af Pokémon-jægere

Det populære spil Pokémon Go giver heldige forretningsdrivende ekstra meget i kassen.

På kanten af Damhussøen ligger et velkendt ishus, der hver sommer tiltrækker isglade københavnere, der køler af med udsigt til søens svaner og ænder. 

Men i år er der ekstra trangt i vandkanten og ekstra lang kø foran ishuset. For det er ikke kun solen, der trækker. Lige foran ishuset ligger et såkaldt Pokéstop, hvor man kan samle de Pokéballs, der er nødvendige for at fange de små væsner, og derfor vrimler det med Pokémon-jægere. Det vil sige folk, der bevæger sig rundt i den virkelige verden, mens de har appen Pokémon Go åben og fanger Pokémons.

Pokémon-jægerne er tidligere blevet udskældt for at være farlige i trafikken og trænge ind, hvor der er adgang forbudt, men for ejeren af ishuset er de en stor gevinst. 

- Der er rigtig mange her, og vi kan også godt mærke det på omsætningen, selvom det gode vejr jo også hjælper, siger Michael Tabrizi, der ejer ishuset Damhuskanten til TV2 Lorry.

Han har knap nok tid til at snakke, og hans talestrøm er konstant afbrudt, idet han på en gang tager imod nye bestillinger og betaling. Han vurderer, at sommerens Pokémon-dille og hans heldige placering i forhold til et Pokéstop har boostet omsætningen i ishuset med 30 procent. 

Noget tyder altså på, at Pokémon-jægerne en gang i mellem løfter blikket fra spillet på telefonen og går fra Pokémon-jagt til isjagt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere