DTU advarer: Hold jer væk fra farlige Pokémon-steder

Mobilspillet 'Pokémon Go' har i den grad indtaget Danmark. Men nu advarer DTU mod brug af app'en på farlige områder.

App'en 'Pokémon Go' har taget verden med storm, og siden mobil-spillet blev lanceret i sidste uge, har millioner jagtet pokémons på gader og stræder i den virkelige verden ved hjælp af et spil på deres mobil.

I USA har der været meldt om mange ulykker, hvor folk har haft fokus på deres mobiltelefoner i stedet for omgivelserne.

Og selv om spillet ikke officielt er landet i Danmark, har flere fundet en genvej - og det har nu fået Danmarks Tekniske Universitet til at advare deres studerende på Lyngby campus om at komme for tæt på det lokale '"gym" (et sted, hvor Pokémon kan slås mod hinanden, red.) 

- Der er blevet placeret et Pokémon gym på en af vores byggepladser, men da det er ulovligt og kan være farligt at bevæge sig derind, har vi valgt at lave en forebyggende servicemeddelelse, siger Jon Elmlund, der er beredskabskoordinator på DTU, til TV 2.

Troede det var en park
Byggepladsen har tidligere været en park, og det er formentlig grunden til, at det lokale "gym" er blevet placeret der, da app'en benytter sig af Google Maps. Ifølge Jon Elmlund er der ikke dog ikke kommet nogen til skade på byggepladsen som følge af pokémonjagt.

Læs også på tv2.dk : Rynkeby i modvind: Danskere føler sig snydt af juicegiganten

Flere har dog henvendt sig for at få adgang, og derfor vil DTU nu forebygge eventuelle ulykker.

- Det er jo en meget sjov historie, men vi er nødt til at tage det seriøst, når den ved en fejl er blevet placeret der, og når det kan være forbundet med fare. På DTU gør vi os umage for at skabe et trygt og sikkert universitet for vores studerende, ansatte, gæster og lejere. Derfor har vi skrevet til udviklerne for at få den fjernet, siger Jon Elmlund.

Ikke alle er lige glade for Pokémon
Byggepladsen i Lyngby er langt fra den første episode, hvor der har været problemer med det populære 90'er-fænomen, der nu kan spilles på mobilen. 

I USA har et Holocaust-museum opfordret folk til at stoppe med at gå rundt og fange pokemons på et sted, hvor man mindes de mange millioner jøder, der blev dræbt i 1930'erne og 1940'erne.

- Vi forsøger at få museet fjernet fra spillet, siger kommunikationschef Andy Hollinger i en meddelelse.

I Australien har naboerne til en park i Sydney klaget over, at det skulle vrimle med Pokémon-entusiater uden for deres lejligheder. Og rundt i hele verden meldes der om folk, der er faldet af deres skateboard, har vredet om på anklerne og er gået ind i svingdøre, fordi de ikke så sig godt nok for.
 

 

Sådan virker Pokémon Go

Pokémon Go er et spil til mobilen, der kan hentes som en app på både Android-telefoner og iPhones.

For at spille spillet skal du gå rundt i din by, hvor du finder såkaldte ”Pokéballs”, som du skal bruge til at kæmpe dig til nye Pokémons.

I praksis ser du de små figurer gennem telefonens kamera. App’en bruger så telefonens indbyggede GPS til at finde frem til spillets elementer.

Officielt er ’Pokémon Go’ kun landet i USA, Australien og New Zealand, men flere danske fans har alligevel hentet spillet uofficielt.

Pokémon-figurerne var oprindeligt med i Nintendos videospil i 1990'erne.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik