Vestegnens trafikmafia: Nu vil vi gøre fælles front i kampen mod trafikstøj

På folkemødet mod trafikstøj i Albertslund mandag, udtrykte borgmestre og folketingspolitikere frustration i fællesskab. Det er på tide, at Christiansborg lytter, mener de.

Vestegnens trafikmafia består af følgende politikere: Morten Bødskov (S), Mikkel Dencker (DF), Mads Fuglede (V), Serdal Benli (SF) og Ole Stephensen (kons.) Foto: Sofie Mathiassen, Jens Nørgaard Larsen, Anne Bæk, Ida Marie Odgaard - Ritzau Scanpix

Der var fyldte stolerækker til folkemødet mod trafikstøj mandag aften i Albertslund.

Vi må erkende, at det er lidt op ad bakke

Ole Stephensen, Konservative, Gentofte.

Borgere, organisationer og politikere var alle inviteret til at deltage og til i fællesskab at sende et tydeligt signal til Christiansborg: Tag problemet alvorligt.

- Det er smadderfrustrerende, at det ikke bliver taget alvorligt nok, sagde borgmester i Hvidovre Helle Adelborg, Soc. dem.

Læs også Her er man plaget af trafikstøj: I dag får problemet sit eget folkemøde

Vestegnens trafikmafia

Med til folkemødet var også den nye såkaldte "Vestegnens trafikmafia". En gruppe på fem politikere, der vil danne fællesfront i kampen mod trafikstøj på vegne af blandt andet vestegnen.

Deres opgave kan udlægges meget simpelt: Infrastrukurmilliarderne skal også investeres i støjdæmpning fra trafik.

Nu skal den her gruppe ind i folketinget og gøre fælles front mod trafikstøj

Mads Fuglede, folketingsmedlem, Venstre

- Hvis vi ser på vores område nu, er der enorm vækst. Mange borgere flytter ud i Københavns omegn, for eksempel her på vestegnen, og der er behov for investeringer i kollektiv trafik, men også for investinger i at dæmpe trafikstøj, sagde Morten Bødskov, folketingsmedlem for Socialdemokratiet.

Serdal Benli fra SF uddyber:

- Vi skal have en ny og opdateret strategi mod trafikstøj, der gælder for landet som helhed, hvor vi både skaber forpligtende mål for staten, men også for kommunerne. Vi skal løfte det her sammen i sidste ende. Men det kræver selvfølgelig også, at der følger de nødvendige ressourcer og midler med, siger han.

Læs også Støjforsker: Støj kan øge risikoen for kræft

"Det er op ad bakke"

Politikerne i vestegnens nye trafikmafia kommer fra flere egne på tværs af den parlamentariske midte. Den store opgave for dem bliver derfor også at holde sammen på trods af partiskel og at skabe opbakning i baglandet.

- Vi må erkende, at det er lidt op ad bakke. Vi har folk i vores egne partier, som ikke nødvendigvis synes det samme som os. Nu må vi se, om vi kan være ligeså dygtige som jyderne til at holde sammen, siger Ole Stephensen, byrådsmedlem i Gentofte for Konservative og henviser til "den jyske trafikmafia" - et begreb der opstod i folketinget tilbage i 80'erne om en tilsvarende politisk alliance, der i mange år lykkedes med at få milliarder til at udvide motorvejsnettet i Jylland.

Læs også Her er Vestegnens nye trafikmafia

Der er allerede en støjvold på vej til Ishøj kommune, men der er ikke kun brug for at tænke lokalt, mener mafiosoerne.

- Folketinget skal tage ejerskab på det her spørgsmål. Der har været en abe omkring støj, som har været sendt rundt mellem kommuner og stat, og nogle gange er den endt hos embedsmændene. Nu skal den her gruppe ind i folketinget og gøre fælles front mod trafikstøj. Det er ikke bare herude - vi skal have skabt en nationalplan for at bekæmpe støj, siger Mads Fuglede, folketingsmedlem for Venstre.

I Vestegnens Trafikmafia er også Mikkel Dencker, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti.

04:07

  

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik