Stor frustration over trafikstøj i Ishøj: "Vi har svært ved at høre hinanden for larmen"

Nabo til motorvej skal hæve stemmen hver gang, han vil føre en samtale i sin have. Han er en af mange støjplagede på vestegnen.

Når Henrik Kjølberg fra Ørnekærs Vænge i Ishøj drikker sin morgenkaffe på terrassen, er det langtfra i fred og idyl.

- Vi er nødt til at tale lidt højere, end man normalt gør, for simpelthen at overdøve den baggrundsstøj, der kommer fra motorvejen hele tiden, siger han til TV 2 Lorry.

725.000 boliger i Danmark er plaget af vejstøj og næsten halvdelen af dem ligger i Hovedstadsområdet. For Henrik Kjølberg skal problemet findes bare et par minutters gåtur væk. Her ligger en af landets mest trafikerede veje, Køge-Bugt Motorvejen.

- Begge af de to motorveje, som forsætter ind mod København mødes her, og den ene er løftet 5-6 meter. Det gør, at den eksisterende støjafskærmning er helt utilstrækkelig, fortæller Henrik Kjølberg.

Størst belastning i Hovedstaden

Dansk lovgivning fastsætter, at en bolig er støjbelastet, når udearealet udsættes for støj på over 58 decibel. Få minutter væk fra huset ved motorvejen, ligger støjen på over 68 decibel, som bliver betegnet som stærkt belastende.

- Det er et reelt problem, at du har den her støj i hele området langs motorvejen. Folk er voldsomt generet af det, fortæller Henrik Kjølberg.

Planen for fremtiden er, at Ishøj Kommune som et supplement til de nuværende støjskærme, vil bygge nye, store støjvolde som bliver op til 12 meter høje og tre kilometer lange.

Selvom arbejdet med støjvoldene først går igang om 3 til 4 år, så har Henrik Kjølberg ikke tænkt sig at forlade det hus, han har boet i siden 1983.

- Du er nødt til at leve med det. Man sælger jo ikke bare et hus, som man har lagt så mange kræfter i gennem mange år, siger han.

Ishøj er bare en af flere støjplagede kommuner på vestegnen, som mandag deltager i et folkemøde om problemet. 

Mødet skal sætter fokus på problemet om vejstøj og være med til at råbe Christiansborg politikkerne op.

Mandag 1. oktober er der borgermøde i Albertslund. Mødet skal sætter fokus på problemet om vejstøj og være med til at råbe Christiansborg politikkerne op.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere