PH-huset

Det seneste år har Realdania By & Byg gennemført en gennemgribende renovering af PH’s villa i Gentofte. PH var selv arkitekten bag det markante byggeri, og vi har fulgt den store
istandsættelse af den fredede bygning, som nu igen fremstår som den gjorde i 1937, da PH selv flyttede ind på Brogårdsvej i Gentofte.

PH og Gentoftes grimmeste hus (2)

Følg arbejdet med at redde Gentoftes grimmeste hus I 1937 flyttede arkitekten, revyforfatteren, samfundsrevseren og PH lampens far Poul Henningsen ind i sit nye hus i Gentofte. PH havde selv tegnet det, og lidt provokerende kaldte han det for Gentoftes grimmeste hus. Det ligner da heller ikke noget andet. Funktionalistisk, uden pynt og stads, og opført med billige præfabrikerede materialer. Men grundplanen var visionær og tro mod PH’s syn på det frie menneske. I dag er huset fredet og ejet af Realdania By og Byg, der har brugt et år på en altomfattende renovering. I dette program ser vi blandt andet på arbejdet med at genskabe et helt særligt tapet, som PH bl.a. dekorerede sit soveværelse med. Et unikt tapet fuld af nøgne kvinder.
8/9/2016