Serie
PH-huset

PH og Gentoftes grimmeste hus (1)

Følg arbejdet med genopbygningen af PH’s simple, men samtidig enestående private villa. I 1937 flyttede arkitekten, revyforfatteren, samfundsrevseren og PH lampens far Poul Henningsen ind i sit nye hus i Gentofte. PH havde selv tegnet det, og lidt provokerende kaldte han det for Gentoftes grimmeste hus. Det ligner da heller ikke noget andet. Funktionalistisk, uden pynt og stads, og opført med billige præfabrikerede materialer. Men grundplanen var visionær og tro mod PH’s syn på det frie menneske. I dag er huset fredet og ejet af Realdania By og Byg, der har brugt et år på en altomfattende renovering. I dette program følger vi blandt andet arbejdet med at sikre fundamentet. Et fundament så ødelagt, at der er fare for at den ene halvdel af huset vil skride ned over Brogårdsvej.
8/9/2016

Det seneste år har Realdania By & Byg gennemført en gennemgribende renovering af PH’s villa i Gentofte. PH var selv arkitekten bag det markante byggeri, og vi har fulgt den store
istandsættelse af den fredede bygning, som nu igen fremstår som den gjorde i 1937, da PH selv flyttede ind på Brogårdsvej i Gentofte.