Ubådsejer ændrer mening: Vil ikke sige mere

Sammen med sin forsvarer har den drabssigtede besluttet, at de ikke vil udtale sig mere.

Den drabssigtede ubådsejer og opfinder har besluttet at acceptere sin varetægtsfængsling. 

Det oplyser hans forsvarer, Betina Hald Engmark, til TV2. 

I retten i lørdags udbad manden og forsvarer Betina Hald Engmark sig betænkningstid i forhold til, om kendelsen om varetægtsfængsling skulle kæres til Østre Landsret - men nu har ubådsejeren altså besluttet sig for at acceptere fængslingen, mens politiet efterforsker sagen.

Men mere vil ubådsejeren og forsvarer ikke sige. 

- Jeg har haft et møde med min klient søndag, og vi har besluttet ikke at sige mere, siger Betina Hald Engmark til TV 2.

Tidligere havde ubådsejeren ellers givet udtryk for at han gerne ville  fortælle sin side af sagen. 

Sigtet for uagtsomt manddrab

Manden blev lørdag i Københavns Byret fængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab. Politiet mener, at han har forvoldt den 30-årige svenske journalist Kim Walls død i forbindelse med hendes reportagetur i hans ubåd.

Kvinden sejlede torsdag aften ud med manden i den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus". Han har forklaret, at han satte hende af igen, men kvinden er forsvundet.

Ubåden sank fredag i Køge Bugt, og ubådsejeren blev reddet i land. Fartøjet er siden blevet bjærget. Politiets teknikere gik søndag i gang med at undersøge ubåden. 

De fandt ikke af kvinden om bord. Politiet arbejder nu på at finde den savnede kvinde andre steder. Blandt andet har fartøjer søndag ledt i et område af Køge Bugt.

Ubådsejeren blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Her nægtede han sig skyldig i anklagemyndighedens drabssigtelse.

Ubådsejerens accept af varetægtsfængslingen betyder, at byrettens fængslingskendelse ikke vil blive kæret til Østre Landsret i et forsøg på at få den omstødt.

/ritzau/