Politiet undersøger forlist ubåd på land

Ubåden "UC3 Nautilus" er kommet på land efter bjærgning. Endnu intet nyt fra politiet om bådens indhold.

Ifølge TV2 News er båden søndag formiddag klar til at blive undersøgt, men politiet har endnu ikke været inde i fartøjet. Foto: Anders Valdsted - Scanpix

Den forliste ubåd "UC3 Nautilus" blev bjærget i løbet af lørdagen og natten til søndag bragt på land.

- Jeg kan bekræfte, at ubåden er blevet hævet og er kommet på land, men mere kan jeg ikke oplyse, fortæller politiets vagtchef Carsten Reenberg.

Ifølge TV2 News er båden søndag formiddag klar til at blive undersøgt, men politiet har endnu ikke været inde i fartøjet.

Københavns Politi kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere om undersøgelserne af den forliste ubåd.

Den hjemmebyggede "UC3 Nautilius" forlist i Køge Bugt fredag formiddag med en dansk opfinder om bord. Han var aftenen forinden stævnet ud med den 30-årige journalist Kim Isabel Wall.

Kort efter at være blevet reddet i land fredag blev ubådsejeren anholdt og sigtet for at have dræbt Kim Wall. Ved et retsmøde i Københavns Byret lørdag blev sigtelsen læst op. 

Læs også Ubådskaptajn varetægtsfængsles for uagtsomt manddrab

Opfinderen mistænkes for at have dræbt Kim Wall på en ukendt måde på et ukendt sted på et tidspunkt efter torsdag klokken 19. Han nægter sig skyldig.

Retten ville dog ikke varetægtsfængsle opfinderen på den baggrund. Mistanken om et forsætligt drab var ikke tilstrækkeligt underbygget.

Til gengæld mente dommer Kari Sørensen, at der er begrundet mistanke om, at opfinderen uagtsomt har dræbt Kim Wall. Og på den baggrund valgte hun at varetægtsfængsle opfinderen i foreløbig 24 dage. 

Læs også Ubådssagen: Nu taler den forsvundne kvindes familie

Det var opfinderens forklaring i retten, der i første omgang fik anklager Louise Nielsen til at rejse en underordnet sigtelse for uagtsomt manddrab.

Det er en langt mildere bestemmelse end paragraffen om manddrab. Men indtil videre holder politiet også muligheden for, at der skulle være begået forsætligt drab åben.

Hvorvidt Kim Wall overhovedet er blevet dræbt er fortsat uvist. Politiet har nemlig ikke fundet noget lig. Og spørgsmålet er derfor i første omgang, hvad efterforskerne vil finde inde i ubådsvraget.

/ritzau/

Læs også Ubådssagen: Nu taler den forsvundne kvindes familie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik