Politiet om lig: - Arme, ben og hoved er skåret af bevidst

Nu kommer Københavns Politi med nye informationer i sagen om torsoen fra en død kvinde, der blev fundet mandag.

- Vi har et resultat i morgen, siger efterforskningsleder Jens Møller tirsdag eftermiddag om den kvinde-torso, der blev fundet i vandet.

Der er i løbet af mandag aften afholdt ligsyn og lige nu er retmedicinere i gang med obduktion. Derudover oplyser han, at hoved, arme og ben er afskåret bevidst, og det altså ikke skyldes en ulykke. 

- Vi har en torso, hvor både arme, ben og hoved er væk af følge af en bevidst afskæring.

- Længden af torso gør, at der ikke er noget, der taler i mod, at det kan være Kim Wall, siger efterforskningsleder Jens Møller. 

Andre ligdele

Dykkere leder lige nu efter andre ligdele. 
Dykkere leder lige nu efter andre ligdele. 
Foto: localeyes.dk

Politiet oplyser desuden, at de har fået flere henvendelser angående andre ligdele, der kan være set i vandet.

- Dem følger vi op på. Lige nu har vi blandt andet dykkere et bestemt sted i Københavns Havn for at se, om der kunne være tale om en ligdel. Men vi har endnu ikke fået bekræftet et fund. 

Der er desuden med hjælp fra hjemmeværnet udført et fysisk søg på hele den sydvestlige del af Amager langs kysten. 

Svær at identificere

Liget blev fundet i vandet ved Amager tirsdag. Politiet fiskede liget op, der viste sig kun at være en torso uden ben, arme og hoved.

Liget blev fundet af en mand på cykeltur langs kysten, som straks kontaktede politiet. 

Politiet fortalte på et pressemøde mandag aften, at man ville obducere liget mandag nat eller i løbet af tirsdag, men ifølge Peter Thiis Knudsen, der er er vicestatsobducent ved Syddansk Universitet, kan det være svært at identificere et lig uden kropsdele.

- Det betyder jo, at identifikationen bliver besværliggjort. Normalt bruger man tandundersøgelser eller fingeraftryk, men her har man formentlig ikke nogen af delene, siger han.

En tredje mulighed er at tage udgangspunkt i kroppens forandringer, hvis der er nogen. Det kan være tidligere brud, spor efter sygdomme eller tatoveringer.

Endelig vil der også altid være mulighed for at analysere ligets dna. 

Den forsvundne Kim Wall

Allerede kort efter fundet gik der rygter om, at det kunne være forsvundne, svenske journalist Kim Isabel Wall. Hende har man nemlig søgt efter i Køge Bugt.

Men Københavns Politi kan stadig ikke be- eller afkræfte om den er Kim Wall. Politiet afventer den retsmedicinske undersøgelse.

- Det er alt alt for tidligt at sige, om det er Kim Wall. Vi ved det ikke på nuværende tidspunkt. Jeg har noteret mig, at der allerede er rygter om, at det er hende, men det ved vi altså ikke, om det er, sagde efterforskningsleder Jens Møller til et pressemøde mandag. 

Døde efter ulykke

Kim Isabel Wall har været forsvundet, siden hun torsdag den 10. august tog med raketbyggeren Peter Madsen ud at sejle i hans hjemmebyggede ubåd. Hun arbejdede på en artikel om ham til magasinet Wired.

Ubåden og Peter Madsen dukkede op dagen efter, men svenskeren var ikke om bord, da ubåden sank.

Mandag kom det frem, at Peter Madsen under et lukket grundlovsforhør havde forklaret politiet, at Kim Isabel Wall var død i forbindelse med en ulykke på ubåden, og at han derefter havde "begravet" liget på bunden af havet.

De svenske og danske søfartsmyndigheder har kortlagt ubådens rute i Køge Bugt og Øresund, og dykkere har undersøgt havbunden flere steder på ruten. Derudover ledes der med sonar, og svensk politi søger med helikopter.

Peter Madsen er varetægtsfængslet og sigtet for uagtsomt manddrab under særlige omstændigheder.

Dykkere søger lige nu efter flere ligdele. Du kan se flere billeder på localeyes.dk. 

 
 
 
 
Foto: localeyes.dk
 
 
Foto: localeyes.dk
 
 
Foto: localeyes.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politibil i uheld

playPolitibil i voldsomt sammenstød

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere