Politiet: Ny genstand er formentlig ikke interessant

Den svenske organisation Søredningsselskabet har fundet en genstand i dansk farvand omkring Saltholm, som de mener kan kædes sammen med ubådssagen. Dansk politi oplyser, at den formentlig ikke har interesse.

Foto: Dragør Luftfoto/Kjeld Madsen og Københavns Politi

Den svenske organisation Søredningsselskabet fandt sent tirsdag dele af en redningsvest i dansk farvand. De mener, at den kan have interesse for efterforskningen i forbindelsen med sagen om ubåden 'UC3 Nautilus'. 

- Det er en genstand, som vi mener muligvis kan være knyttet til ubådssagen, siger Frederik Winbladh, der er leder ved Søredningsselskabet, der er en privat svensk organisation, til TV 2 Lorry. 

Efter Søredningsselskabet fandt genstanden søgte de videre i området. Nu er det ifølge Frederik Winbladh op til det danske politi at vurdere, om de også mener genstanden er interessant for efterforskningen, og om det danske politi mener, at der skal søges mere i det pågældende område. 

  Foto: Privatfoto

- Genstanden er indleveret til det danske politi. Hvis de også mener genstanden kan knyttes til begivenheden, skal eftersøgningen formentligt intensiveres i det område. 

Søredningsselskabet søgte i området på eget initiativ, men Frederik Winbladh oplyser, at Søredningsselskabet står klar til at hjælpe, hvis det danske politi ønsker det. 

Læs også Politiet har fået knap 300 tip i den mystiske ubådssag

Ikke interessant

Redningsvesten er overdraget til deres danske samarbejdsorganisation Dansk Søredningsselskab, som i dag overdrager den til Københavns Politi.

Vesten vil blive undersøgt, men det danske politi vurderer, at svenskernes fund formentlig ikke har forbindelse til sagen.

- Vi har noteretet, at de har fundet en genstand. Vi vurderer ikke, at det kan være knyttet til sagen. Den er fundet i et meget lavvandet område, der har været meget gennemsøgt i forvejen, siger lederen af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi, Jens Møller, til TV 2 Lorry onsdag omkring 8.15. 

I en pressemeddelelse oplyser politiet, at stedet, hvor redningsvesten er fundet, ikke vil blive gjort til genstand for yderligere eftersøgninger i dag. Området ved Saltholm er nemlig flere gange indgået i det område, der intensivt er søgt i ved hjælp af fly.

Tidligere onsdag morgen sagde lederen ellers til TV 2 Lorry, at hvis de svenske myndigheder havde fundet noget, der er muligvis kunne kædes til begivenheden, så ville genstanden selvfølgelig også være interessant for det danske politi. 

Læs også Tidligere drabschef: Der kan være to motiver

Søredningsselskabet søgte i området på eget initiativ, men Frederik Winbladh oplyser, at Søredningsselskabet står klar til at hjælpe, hvis det danske politi ønsker det. Tirsdag forklarede Anna Göransson fra Skånes Politi, at både de svenske kystvagter samt det svenske forsvar står klar til at hjælpe i eftersøgningen såfremt det danske politi anmoder om det. 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik