Politiet: Hovedløst lig fundet - uvist om det er Kim Wall

Det er uvist, om det var liget af den forsvundne svenske journalist, der mandag skyllede i land på det sydvestlige Amager.

Liget af en kvinde er fundet på land ved Kalveboderne på Amager syd for København. Der er tale om hendes torso - altså uden hoved, arme og ben. 

Det har Københavns Politi netop bekræftet på et pressemøde på Københavns Politigård.

Tidligere på aftenen bekræftede efterforskningsleder ved Københavns Politi Jens Møller, at man har fundet et lig på stedet efter en anmeldelse om ligfundet, der løb ind klokken 15.41.

Politiet kan ikke på nuværende tidspunkt gå nærmere ind i, om liget er den eftersøgte kvindelige journalist Kim Wall, der var ombord på Peter Madsens ubåd. 

- Det er alt alt for tidligt at sige, om det er Kim Wall. Vi ved det ikke på nuværende tidspunkt. Jeg har noteret mig, at der allerede er rygter om, at det er hende, men det ved vi altså ikke, om det er, siger efterforskningsleder Jens Møller. 

Cyklist gjorde makabert fund

Det var en mand på cykeltur langs kysten, der opdagede liget. Han tilkaldte politiet, som efterfølgende gjorde det makabre fund.

Nøjagtig hvor længe liget har ligget i vandet er uvist. Kim Wall menes, at være blevet smidt over bord på et tidspunkt efter klokken 19 torsdag den 10. august.

Liget skal nu obduceres, og hvis der skal anvendes dna i analysen, kan det tage dage før, politiet kan komme med nyt i sagen. Liget er bragt til Retsmedicinsk Institut i København, hvor der mandag aften bliver afholdt et retslægeligt ligsyn.

Har ligget længere tid i vandet

- Efterfølgende vil vi finde ud af, om det giver mening at fortsætte i aften og i nat og lave en obduktion, eller om det bliver udsat til i morgen, lyder det fra Jens Møller.

Hvor længe liget har ligget i vandet, ved politiet ikke. Men ifølge Jens Møller er der tale om et lig, der har ligget noget tid i vandet.

- Det er ikke en, der er faldet i vandet i dag, kan jeg sige, fortæller Jens Møller.

Ud over de retsmedicinske undersøgelser leder politiet efter resten af liget. Blandt andet undersøger man bundgarnspæle nær det område, hvor torsoen blev fundet.

​Se hele pressemødet øverst i artiklen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere