Peter Madsen erkender sig skyldig i én af sigtelserne

Den drabssigtede ubådsejer Peter Madsen vil ifølge sin advokat senere i dag erkende i retten, at han har gjort sig skyldig i 'usømmelig omgang med lig'.

Klokken 14.00 stilles Peter Madsen for en dommer i Københavns Byret. Hidtil har han nægtet sig skyldig i sigtelserne om  manddrab, uagtsomt manddrab og usømmelig omgang med lig.  

Men ifølge BT oplyser Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark, at Peter Madsen i dag vil erkende sig skyldig i bestemmelsen om usømmelig omgang med lig ved at have begravet den svenske journalist Kim Wall til søs.

- Han erkender at have overtrådt bestemmelsen om usømmelig omgang med lig ved at begrave hende til søs,siger forsvarsadvokat Betina Hald Engmark til BT. 

Ifølge avisen understreger Peter Madsen og forsvareren, at de ikke er enige i politiets udlægning af sigtelsen for usømmelig omgang med lig. Tidligere har politiet oplyst, at lemmerne på den fundne kvindetorso er fjernet som følge af en bevidst afskæring. 

Retsmøde senere i dag

Den 46-årige raket- og ubådsbygger skal for en dommer tirsdag eftermiddag klokken 14.00. Her vil adskilige nye oplysninger i sagen blive præsenteret og retten skal  tage stilling til, om Peter Madsen fortsat skal være fængslet, eller om han skal løslades.

Hos anklagemyndigheden har specialanklager Jakob Buch-Jepsen oplyst, at man vil gå efter at få ham fængslet på baggrund af en begrundet mistanke om forsætligt drab. 

Ved grundlovsforhøret blev Madsen sigtet for "på et ukendt sted og på en ukendt måde" at have dræbt Kim Wall. Muligvis vil den formulering blive konkretiseret en smule tirsdag.

Retten valgte dog alene at fængsle Madsen på baggrund af en begrundet mistanke om et uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Retten lagde i den sammenhæng vægt på Peter Madsens egen forklaring. Men den tog altså ikke specifikt stilling til drabssigtelsen. 

Forsvarer Betina Hald Engmark fortalte ved retsmødet 12. august, at Madsen ønskede, offentligheden skulle høre hans forklaring. Men det kom altså ikke til at ske.

Tirsdag eftermiddag vil Jakob Buch-Jepsen igen begære dørene lukkede af hensyn til politiets videre efterforskning, mens Peter Madsen og forsvarer Betina Hald Engmark vil argumentere for åbne døre. 

UBÅDSSAGEN

Du kan se Peter Madsen i Søndagsmagasinet fra marts 2016 her: 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere