Fakkeltog for Kim Wall: "Vil vise respekt for familien"

En privatperson arrangerer et fakkeltog for at mindes journalisten Kim Wall.

I en kæde med hinanden i hænderne og udsigt til Køge Bugt, hvor Kim Wall blev dræbt.

Sådan forestiller Anita Jensen sig det fakkeltog, som hun har arrangeret for den afdøde svenske journalist, der mistede livet efter en sejltur i ubåden Nautilus med ubådsejeren Peter Madsen.

quote Ishøj Strand er en unik beliggenhed, fordi det er ud mod Køge Bugt, hvor hun døde.

Anita Jensen, arrangør af fakkeltog

Peter Madsen forklarer, at Kim Wall er død i en ulykke om bord, og at han senere har "begravet" hende til søs. En del af Kim Walls lig er blevet fundet i vandet ved Amager.

Anita Jensen har på egen hånd arrangeret en mindehøjtidelighed på Ishøj Strand, hvor hun inviterer andre danskere til at vise deres respekt over for Kim Wall og hendes efterladte: 

- Jeg er dybt berørt af det. Det har været en forfærdelig sag. Så det mindste, vi som danskere kan gøre, er at vise hendes familie respekt. Vi er nødt til at stå sammen og drage omsorg for vores nordiske naboer, siger Anita Jensen, der til dagligt er frivillig.

- Når folk danner en kæde på stranden er det et symbol på, at vi favner hendes familie. Ishøj Strand er en unik beliggenhed, fordi det er ud mod Køge Bugt, hvor hun døde, siger hun.

Fakkeltoget finder sted den 31. august kl. 19-21på Ishøj Strand. 

Arrangør af tre fakkeltog 

Anita Jensen arrangerede også et fakkeltog i november 2016 for den dræbte Louise Borglit, der blev myrdet i Elverparken i Herlev, og for den dræbte politiassistent Jesper Jul i Albertslund i december.

quote Jeg kunne ikke bare sidde med hænderne i skødet. 

Anita Jensen

Her kom der henholdsvis 3.000 og omkring 7.000 mennesker. Hun forklarer, at fakkeltog er hendes måde at gøre noget på: 

- Da det her kom frem, tænkte jeg bare inde i mig selv, at jeg simpelthen måtte gøre noget. Jeg tabte mælet, det er så brutalt. Jeg kunne ikke bare sidde med hænderne i skødet. Det er ikke for opmærksomheden, men for at vise familien vores dybeste respekt, siger hun. 

Fakler fra kommunen

Hvor mange der kommer for at mindes Kim Wall, tør Anita Jensen ikke gætte på. Det kommer an på, hvor mange gange eventet bliver delt - og det kan man aldrig være sikker på.

Hun har lagt begivenheden en uge frem, fordi det kræver tid at arrangere et fakkeltog.

- Jeg prøver at lægge mit hoved i blød over, hvordan jeg skal gøre det. Jeg forsøger at få en svensk sanger til at komme. Jeg skal have fat i Beredskabet, fordi der kommer fakler, og så håber jeg, at Ishøj Kommune vil donere fakler, siger Anita Jensen. 

Ubådsejeren Peter Madsen er varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særlige omstændigheder og sigtet for drab, men ifølge efterforsker ved Københavns Politi Jens Møller kan sigtelsen ændrer sig efter det nye fund.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere