Derfor er forsvundne mobiler i ubådssagen vigtige

Politiet jagter Peter Madsen og Kim Walls forsvundne mobiltelefoner.

Den omfattende eftersøgning i ubåds-sagen har indtil videre medført, at Kim Walls torso, ben, hoved og tøj er dukket op, ligesom der også er fundet en kniv og en sav i vandet.

Men politiet leder fortsat efter en række andre vigtige spor. Blandt andet Peter Madsens og Kim Walls forsvundne mobiltelefoner.

Det bekræfter drabschef ved Københavns Politi Jens Møller over for Ekstra Bladet.

- Vi har ikke opgivet at finde resten. Vi leder stadig efter armene, og vi leder forsat efter telefoner, siger han, men vil ikke kommentere på, hvor politiet er interesseret i telefonerne.

Kan have taget skade af saltvand

Kurt Kragh, der er tidligere kriminalkommisær i Rigspolitiets rejsehold har dog et bud på, hvorfor telefonerne er vigtige brikker i efterforskningen.

- I dag er en telefon for de fleste et uundværligt kamera og videooptager og et sted, hvor man kan finde alle personlige oplysninger. Det er selvfølgelig det, politiet leder efter, siger han til Ekstra Bladet.

Han tilføjer dog, at det meget usikkert, om politiet kan få noget brugbart ud af telefonerne, hvis de har ligget længe i saltvand.

Ifølge Ekstra Bladet har Peter Madsen under tidligere retsmøder svaret på spørgsmål fra anklageren om de forsvundne telefoner. Den drabssigtede ubådsejer har forklaret, at han smed sin egen mobiltelefon i vandet, fordi han ikke længere skulle bruge den. Han har samtidig fortalt, at han ikke ved, hvad der er sket med Kim Walls telefon. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Politibil i uheld

playPolitibil i voldsomt sammenstød

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere