På trods: Malou løb halvmarathon trods sclerose

Nogle unge rejser sig op og forfølger deres drømme på trods af sygdomme og handicap. Mød fem af dem i TV 2 Lorrys nye serie På Trods.

- Jeg var næsten ude af stand til at gå, og der gik der panik i mig.

25-årige Malou Westphal genkalder sig første gang, hun blev mærket af multipel sclerose; en kronisk sygdom i centralnervesystemet, som kan give føleforstyrrelser, synsforstyrrelser, lammelse og koordinationsvanskeligheder. Malou har oplevet det hele – sammen med sin familie.

- Vi stod med en porcelænsdukke, som var der, og alligevel slet ikke var der. Jeg har mange uhyggelige billeder af hendes forløb undervejs, husker hendes far, Flemming Westphal Hansen.

Malou Westphal er et eksempel på en pige, der har kæmpet sig videre i livet på trods af svære omstændigheder. Historier som hendes sætter TV 2 Lorry fokus på i denne uge.

Højintensiv kemo og rygmarvstransplantation

Efter flere medicinske behandlinger fik Malou tilbudt en ny operation – en rygmarvstransplantation, hvor man trækker patientens egne stamceller ud, fryser dem ned og fører dem ind igen.

En lang proces, hvor Malou måtte gennemgå højintensiv kemo og ligge i isolation, da hendes immunforsvar var så svækket, at selv den mindste forkølelse kunne slå hende ihjel.

25 årige Malou gennemførte halvmaraton trods rygmarvstransplantation.

Alligevel gennemførte hun Copenhagen Half Marathon kort efter hun blev udskrevet.

- Det var bare en kæmpe sejr for mig. På en eller anden måde blev det et billede af, at jeg har både klaret den her behandling, men jeg kunne også klare at løbe et halvmaraton bagefter, selvom alle troede, at det var umuligt.

I over et år har sygdommen ikke udviklet sig yderligere, og Malou har taget hul på at udleve sin drøm. Det meste af hendes familie kan spansk, så nu er hun midlertidigt flyttet til Spanien sammen med sin far, så de begge kan lære sproget.

- Jeg er begyndt at sætte meget større pris på livet og sætte meget større pris på, når jeg har nogle muligheder for at gøre nogle ting, som jeg drømmer om – og så bare gøre det.

Mød unge der kæmper sig igennem livet - på trods

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere